Poljud tuguje, Hajduk je mnogo daleko od titule
Livaja je bio veoma nervozan Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Lokomotiva je slavila pobjedu, Livaja se obrukao

Poljud tuguje, Hajduk je mnogo daleko od titule

S. Mlaćo

Sjajan meč u okviru 27. kola SuperSport HNL odigrali su večeras Hajduk i Lokomotiva.

Rijeka je danas slavila pa je Hajduk ušao sa imperativom pobjede u svakom smislu, no na kraju su se radovali gosti i zadali Splićanima bolan udarac.. Na samom startu Mikanović dobija žuti karton, a u 15. minuti prečka gola Hajduka se zatresla.

Mersinaj je šutirao, a zatim Mudražija, no lopta od bloka ide u korner. U 24. minuti prvi šok na Poljudu. Dino Mikanović je dobo drugi žuti karton, te Hajduk ostaje sa desetoricom na terenu.

Dvije minute kasnije 0:1. Duje Čop vraća loptu u peterac, a Mudražija je glavom ubacuje u mrežu. Mudražija je pred navijačima Hajduka slavio pogodak, naletio je na njega Livaja, no nije napadač Hajduka dobio žuti karton.

0:2 je moglo biti u 33. minuti. Čop je dodao do Bartoleca, a njegov udarac je blokiran. U 45. minuti Sahiti šutira, no ostalo je 0:1.

U nastavku također uzbudljiv meč. U 54. minuti opravdani jedanaesterac za Hajduk, ali Livaja je pokušao panenku, što je Čavlina pročitao i Poljud je utihnuo. U padu je golman Lokomotive loptu skrenu u stativu i propala je velika šansa.

Oglasi

Kaznila je to Lokomotiva u 60. minuti. Bartolec za Mudražiju, a ovaj lijepo pogađa za 0:2 i svi alarmi su bili upaljeni na Poljudu.

Samo tri minute kasnije moglo je biti 0:3. Goričan je imao samog Šotičeka, ali nije mu dodao. Krenuo je u driblnig, pa su domaći blokirali i spasili čist pogodak.

Imao je nakon toga šansu Livaja, Hajduk se otvorio i jurišao, što je otvaralo šansu gostima. Ponovo je šansu u samoj završnici imao Šotiček, no nije pogodio.

Do kraja Marko Livaja sjajno pogađa za 1:2 i Lokomotiva s pjesmom napušta Split. Domći navijači su razočarani, čuli se i zvižduci, te je teško očekivati da će Mislav Karoglan ostati na klupi u završnici sezone.

Rijeka je danas savladala Slaven Belupo te ima 59 bodova i već dugo drži lidersku poziciju, a Hajduk je sada na 55. Dinamo ima 51, ali dvije utakmice manje. Modri sutra igraju protiv fenjeraša Rudeša.

Nakon reprezentativne pauze Hajduk očekuju dva derbija sa Dinamom. Prvi u prvenstvu, a zatim samo par dana kasnije u Kupu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

SuperSport HNL, 27. kolo

HNK Hajduk - NK Lokomotiva 1:2

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
IZAĐITE NA BALKONE POZDRAVITE ŠAMPIONE ARMADA RIJEKA ARMADA RIJEKA
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi