Velika vijest iz Njemačke

Galacticosi na horizontu: Perez dogovara igrača koji je srce i duša Bayerna, Bavarcima 80 miliona!

Admin Čaušević

Florentino Perez stvara nove Galacticose. Temelji su udaljeni i svako naredno pojačanje je poput šlaga na tortu. Kylian Mbappe je praktično osiguran, a danas stiže i možda iznenađujuća vijest iz Njemačke.

Naredno veliko pojačanje Real Madrida bi pomalo iznenađujuće mogao postati Joshua Kimmich, sjajni veznjak koji se smatra srcem i dušom minhenskog Bayerna.

Posljednjih sedmica pojavile su se nove vijesti da se Kimmich više ne smatra nedodirljivim u Bayernu, a prema izvještajima njemačkih medija taj stav se nije promijenio.

Dobije li Bayern atraktivnu ponudu na ljeto vrlo rado će je prihvatiti, a prema medijskim glasinama plan Bavaraca je svog povremenog kapitena prodati za cifru između 80 i 90 miliona eura.

Poznati novinar njemačkog Sky-a Florian Plettenberg je izvijestio kako ni sam Kimmich više ne isključuje mogućnost odlaska na kraju sezone.

Prema izvješću, 29-godišnjak nije 100 posto zadovoljan svojom situacijom u najuspješnijem njemačkom klubu, a Bayernu već sada ogromne nade polažu u Aleksandra Pavlovića kao narednog vođu veznog reda.

Trenutno samo klubova trenutno razmatra Kimmicha. To uključuje Liverpool, Arsenal i Manchester City i Barcelonu, ali je Real Madrid taj koji je u prednosti.

Kraljevi su posljednjih godina postali omiljena destinacije za većinu fudbalera, a Kimmich ne isključuje mogućnost da slijedi Tonija Kroosa i Davida Alabu.

Zanimljivo da njemački reprezentativac nema menadžera te da lično pregovora oko svog ugovora. Za Bayern je vezan do ljeta 2025. godine.

U slučaju potpisa za Real Madrid njegovim dolaskom vezni red Kraljeva bi dobio dimenziju više pošto je konkurencija u tom dijelu tima već sada paklena.

Podsjećanja radi, Los Blancosi su navodno već završili jednog igrača Bayerna. U pitanju je sjajni lijevi bek Alphonso Davies koji ne želi produžiti s Bavarcima.

Na ljeto će kao slobodan igrač iz PSG-a stići i Mbappe te je već sada jasno da će Real sljedeće sezone biti jači nego što je to sada slučaj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.