Ronaldo Perezu našao boljeg i od Mbappea? "Dovedi njega i opet ćete biti Galacticosi"

Stav čuvenog Brazilca

Ronaldo Perezu našao boljeg i od Mbappea? "Dovedi njega i opet ćete biti Galacticosi"

A. Čaušević

Legendarni napadač Ronaldo Nazario ili u fudbalskom svijetu poznat kao "pravi Ronaldo" predložio je igrača za Real Madrid s čijim bi dovođenjem bili na nivou čuvenih Galacticosa sa početka 20. stoljeća.

Real Madrid ima niz fantastičnih mladih igrača u svojim redovima. Prije svih tu su Jude Bellingham i Vinicius Junior, a od ljeta će im se kao slobodan igrač priključiti i Kylian Mbappe koji stiže iz Real Madrida.

Legendarni Ronaldo Nazario smatra da bi nakon Mbappea dovođenje još jednog igrača aktuelnu ekipu Reala učinilo jednom čuvenoj generaciji Galacticosa za koje je igrao upravo Brazilac, te Zinedine Zidane, Luis Figo, David Beckham i drugi.

Ronaldo je mišljenja da je sjajni Erling Haaland taj koji bi predstavljao šlag na tortu u procesu kreiranja novog megalomanskog tima Reala.

"Mislim da je Haaland trenutno sretan u Manchester Cityju, ali vidjet ćemo. Nadam se da ćemo vidjeti Mbappea, Haalanda i Bellinghama u jednom klubu. To će me podsjećati na Galacticose, ako svi završe u Realu", rekao je Ronaldo za Daily Mail.

Oglasi

Florentino Perez je blizu ostvarenja Ronaldove želje. Prošlog ljeta je doveo Bellinghama, predstojeće je rezervisano za Mbappaea, a narednog će krenuti po Haalanda.

Haaland je zadovoljan svojim statusom u Manchester Cityju, ali je nedavno otkriveno da u svom ugovoru ima klauzulu od 180 miliona eura za inostranstvo. Novac kojeg Real sebi može definitivno priuštiti.

Menadžerica norveškog napadača Rafaela Pimenta je do sada nekoliko puta bila na domaćim mečevima Reala, ima odlične odnose s Perezom i ne treba otpisati Haalandov dolazak u Madrid.

Prvi čovjek Kraljeva je poznat po tome da prije ili kasnije uspije dovesti igrača kojeg želi, pravi primjer je za to Mbappe koji stiže besplatno iz PSG-a.

Posljednjih godina Real je značajno podmladio tim, doveo je niz fantastičnih mladih igrača čiji uspon tek slijedi, a eventualni dolazak Haalanda bi zasigurno predstavljao vrhunac.

Haalandu su "tek" 23 godina, pred njim je još mnogo vremena i teško je vjerovati da će cijelu karijeru provesti u Cityju. Kada odluči da napusti Etihad, Real će sigurno biti spreman.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Pravi Ronaldo? Daj novinaru navijačico Sadaka FCa uporedi brojke ovog i Cristiana pa da vidimo ko je pravi, konjino.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi