"Roditelji su me ostavili kad mi je bilo 13, nisam imao nikoga, lutao sam dvije godine, a onda..."
Ceontrao na dan sahrane svog oca 2011. godine; Foto: Movenoticias

Radio je u pekari, na građevini, kao ribar...

"Roditelji su me ostavili kad mi je bilo 13, nisam imao nikoga, lutao sam dvije godine, a onda..."

A. Čaušević

Od prve plate je kupio hranu u svoj dom. Kao dječak je trenirao fudbal, istovremeno radio u pekari, na građevini i pecao ribe. Na kraju je uspio. Potpisao je za najveći klub na svijetu i sada kada je u penziji je ponosan na sve što je uradio. 

Fabio Coentrao je svojevremeno bio jedan od najboljih lijevih bekova svijeta. Bio je i član velikog Real Madrida, kluba koji je referenca za određivanje kvaliteta nekog igrača. Među Kraljevima je proveo sedam godina.

Nekadašnji portugalski lijevi bek sada ima 36 godina, uživa u društvu svoje supruge Andreia Santos i dvoje djece. I želi samo jedno da su oni ponosni na njega.

Portugalac je karijeru okončao relativno rano. Imao je 33 godine kada je odluči reći zbogom. Oprostio se u Rio Aveu, klubu u kojem je sve i počelo.

Kada je imao 13 godina Coentrao je morao da se brine sam za sebe jer su mu roditelji odlučili otići trbuhom za kruhom, a on je ostao živjeti sam u svom domu.

Oglasi

Otac Bernardino da Cruz koji je bio ribar je dugo lovio bakalar u Kanadi, a kad se vratio u Portugal sa suprugom je otišao da radi u Francusku, a maleni Fabio je ostao prepušten samom sebi.

U to vrijeme je trenirao fudbal, ali istovremeno radio druge poslove. Snalazio se kako je znao i umio. Od građevine, preko pekare do ribolova.

"Želim da moja supruga, moja djeca i moja porodica budu ponosni na karijeru koju sam napravio", rekao je Coentrao.

"Kad sam imao 13 godina, moji roditelji su morali emigrirati, ostao sam sam na ovoj zemlji i uz Rio Ave, koji mi je tada puno pomogao jer sam bio samo dijete, mogao sam izgraditi to što sam izgradio."

Oglasi

"Otišao sam iz Rio Avea u Benficu, zatim sam dvije godine lutao i morao sam proći kroz druge klubove da se vratim i pokažem svoj rad, pa stigao u Real Madrid, najbolji klub na svijetu, koji nije za svakoga."

"Imao sam ukupno sedam godina ugovora s Real Madridom računajući i produženje, što nije za svakoga, niti 15-ak osvojenih naslova.

"Sve ovo govori samo za sebe i razlog je da budem ponos svima onim koji me vole", ispričao je Coentrao.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Inače, Coentraov otac Bernardino je preminuo relativno mlad. Bilo je to 2011. godine kada je Fabio imao 23 godine.

Kada se penzionisao odlučio je da se bavi ribolovom. Sam je kazao da se vratio tamo gdje pripada te je na neki način nastavio ono što mu je otac najviše volio raditi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676648256
Nisu ga ostavili nego otišli raditi da bi djetetu obezbjedili nesto u životu kretenu
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi