Eberl troši i ne pita za cijenu: Golobradi dečki u paketu stižu u Bayern i to za 150 miliona!

Bavarci traže pojačanja

Eberl troši i ne pita za cijenu: Golobradi dečki u paketu stižu u Bayern i to za 150 miliona!

A. Čaušević

Bayern se nalazi pred najtežim odlukama u posljednjoj deceniji. U bavarskom gigantu se sprema istinska revolucija i velikan iz Minhena će u narednoj sezoni izgledati značajno drugačije nego do sada.

Kako izvještava Mundo Deportivo, Bayern je uperio oko na Joaa Nevesa i Antonia Silvu, dvije buduće zvijezde evropskog fudbala koji trenutno nastupaj za Benficu.

Dvojica mladića trenutno briljiraju u portugalskom prvenstvu i na radaru su nekoliko vrhunskih evropskih klubova. Neves igra na poziciji defanzivnog veznog, a Silva je jedan od najvećih talenata kada su u pitanju štoperi.

Prema navodima španskog medija čelnici Bayerna su optimistični da bi na ljeto u paketu mogli dovesti obojicu fudbalera.

Međutim interea Manchester Uniteda mogao bi zakomplikovati posao Bavarcima, dok će Benfica sigurno tražiti ogroman novac što je tipično za ovaj klub.

Oglasi

Silva u svom ugovoru ima klauzulu koja se procjenjuje na ogromnih 100 milijuna eura, a Neves sigurno ne bi koštao manje od 50 miliona eura.

Silva i Neves briljiraju u dresu Benfice

Bayern posljednjih godina uopšte ne štedi kada su u pitanju ulazni transferi, potvrdilo je to i dovođenje Harryja Kanea iz Tottenhama za 95 miliona eura.

U odbranu su stigli Kim i De Ligt za koje je izdvojen ogroman novac, međutim u defanzivnoj liniji nije ostvaren napredak pa nije čudo zašto je mladi Silva završio na radaru najtrofejnijeg njemačkog kluba.

Bavarce na ljeto čeka potpuna rekonstrukcija te će novi sportski direktor Max Eberl imati pune ruke posla jer će osim igrača morati dovesti i novog trenera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kada je u pitanju trenersko ime najveća želja je svakako Xabi Alonso, ali sjajno trenera uopšte neće biti lako angažovati jer ga želi i Liverpool.

Zasigurno će iz Minhena biti i odlazaka, navodno je Alphonso Davies već prekrižen te je jednom nogom u Realu nakon što je odbio produžiti ugovor.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Koliko ne znate jedno je stižu , a onda u tekstu na radaru velikana ...mater vam ****m ko vam dade da pratite sport !!!
1 0
Baron22
Polovnjaci jesu za polovne klubove kao što su bayern man.utd .....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi