Desni bek Real Madrida u centru pažnje

Carvajal pričao o Manzanu i skandalu iz Valencije, pa cijelom svijetu pokazao svoje pravo lice

Endin Čaušević

Dani Carvajal pojavio se večeras pred španskim novinarima, a jedna od glavnih tema bile su sudije u La Ligi, odnosno Gil Manzano koji je nedavno napravio nevjerovatnu grešku na meču Valencia - Real Madrid.

Utakmica Valencije i Real Madrida igrala se početkom ovog mjeseca na Mestalli i završena je rezultatom 2:2 iako je gostujući klub u zadnjem napadu uspio da postigne pogodak.

Međutim, mnogima je nevjerovatno da je sudija Gil Manzano u trenutku centaršuta odsvirao kraj utakmice, a samo par sekundi kasnije Jude Bellingham je zabio pogodak za 2:3 koji na kraju nije priznat.

Bellingham je žestoko prigovarao glavnom sudiji zbog nestvarnog poteza, a Manzano nije trpio prigovore prve zvijezude Reala i pokazao mu je direktan crveni karton, te je Englez na kraju još i suspendovan.

Nakon ove utakmice i greške Manzana digla se ogromna prašina u Španiji, te su navijači Real Madrida osuli paljbu po sudijama.

No, kada se sve smirilo svoj komentar na dešavanja na Mestalli dao je i Dani Carvajal. Desni bek Real Madrida nalazi se trenutno s reprezentacijom Španije i pojavio se jučer pred novinarima.

Na početku je dobio nekoliko pitanja oko reprezentacije, no ubrzo je Real Madrid postao glavna tema. Carvajal se dotakao i Manzana, te utakmice protiv Valencije i mnoge je iznenadio s onim što je rekao.

"Svi mi pravimo greške. Gil Manzano je bio mnogo kritikovan nakon utakmice protiv Valencije. Napravio je grešku, ali i ja sam na tom meču pogriješio nakon čega su oni dali gol. Svi smo ljudi zar ne? Sigurno je da nije htio da se to desi i moramo priznati da je biti sudija veoma, veoma teško", rekao je Carvajal.

Desni bek Real Madrida stao je u odbranu Manzana nakon silnih kritika koje je dobio što iz tabora kraljevskog kluba, ali i ostalih timova iz Španije nismo baš navikli gledati.

Ovaj sudija je također suspendovan zbog te greške i nećemo ga neko vrijeme gledati na terenima La Lige. Međutim, u Realu su odlučili da pređu preko toga i okrenu se budućnosti što je svakako pohvalno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Carvajal jeste poznat kao igrač s kratkim fitiljom i često je u svađi sa sudijama tokom utakmice, ali ovaj put je zaista pokazao svoje pravo lice i oduševio je Španiju jer je stao uz Manzana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.