Katastrofa na treningu Real Madrida: Thibaut Courtois u suzama napustio teren!

Sada je stradalo drugo koljeno

Katastrofa na treningu Real Madrida: Thibaut Courtois u suzama napustio teren!

Endin Čaušević

Thibaut Courtois jutros je u suzama napustio trening Real Madrida i mnogima nije bilo jasno o čemu se radi, a potom su stigle srceparaćuje informacije za belgijskog golmana koji ove sezone nije odigrao ni minute zbog povrede.

Courtois je još prošle godine zadobio tešku povredu koljena kada je pokidao križne ligamente, te zbog toga iskusni golman u dosadašnjem dijelu sezone još uvijek nije upisao niti jedan jedini nastup za kraljevski klub.

No, Belgijanac je početkom ove godine počeo s laganim treninzima, te se priključio uskoro nakon toga ostatku ekipe Real Madrida.

Međutim, Kraljevi nisu željeli da žure s njegovim povratkom na teren koji se očekivao nakon reprezentativne pauze, ali nažalost to se neće desiti.

Španski mediji pišu da se jutros na treningu desila prava katastrofa i da je Courtois u suzama napustio teren.

Oglasi

U početku nije bilo jasno šta se dešava, te se iz Real Madrida nisu oglašavali, no sada su stigle informacije koje su razočarale navijače ovog kluba.

Naime, Courtois se jutros ponovo povrijedio i sada mu je stradalo drugo koljeno. Radi se o povredi meniskusa i čini se da ove sezone Belgijanca najvjerovatnije nećemo gledati uopšte na terenu.

Prema prvim informacijama povreda srećom nije ozbiljna kao ljetos, ali Courtoisu će biti potrebno oko dva mjeseca da se oporavi, a to znači da je za njega ova sezona vjerovatno završena kada je u pitanju Real Madridu.

Međutim, ono što je Courtoisu sada najgore jeste da mu je opasno ugrožen i nastup na Evropskom prvenstvu koje s ena ljeto igra u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Belgija je u grupi sa Slovačkom, Rumunijom i ekipom koja bude nauspješnija u baražu u okršajima Bosna i Hercegovina - Ukrajina, odnosno Island - Izrael.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti