FOTO: EPA

Reprezentativac Ukrajine dao svoje očekivanja

Malinovskyi: Bosna i Hercegovina pada u finišu utakmice, možda je to naša šansa

Haris Zilić

Ukrajinci veoma spremno dočekuju sutrašnji meč polufinala baraža za EURO ove godine protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine. Jedna od glavnih uzdanica selektora Reborva će biti prvotimac Genoe, Ruslan Malinovskyi (30).

Reprezentativac Ukrajine je u izjavi za tamošnje medijie dao svoja očekivanja pred ovu važnu utakmicu.

"Prije svega drago mi je da sam spreman, oporavio sam se nakon jednog virusa, a raduje me također da je cijela ekipa spremna i idemo po pobjedu", rekao je reprezentativac Ukrajine i nastavio:

"Nećemo puno razmišljati, znamo kako igramo defanzivno, znamo kako igramo ofanzivno. Ono što smo primijetili je da Bosna i Hercegovina prima golove u finišu utakmice tu padaju, možda je to naša šansa."

Malinovskyi se dotakao i reprezentacije Bosne i Hercegovine i naših fudbalera koji igraju u jakim ligama.

"Mnogi reprezentativci Bosne i Hercegovine igraju u jakim klubovima, toga smo svjesni. Moramo biti maksimalno skocnetrisani od prve minute i nametnuti svoj stil igre. Znamo da je Džeko najveća opasnost po naš gol, veoma dobro igra glavom i tu trebamo obratiti posebnu pažnju."

Možda utakmica i ode na penale?

"Naravno, sve je moguće, takmičarska je utakmica, nije isključeno da gledamo i penale. Trenirali smo i to, spremni smo na sve scenarije."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ekipa je ranije stigla u Bosnu i Hercegovinu, da li je to dobro?

"Stigli smo dan ranije da se malo naviknemo na klimu. Nadam se da će vrijeme biti što hladnije kad abude utakmica, to bi nam odgovaralo."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.