Ukrajini je (po)najveća nada, bh. javnost ga se pribojava: Nije zabio na 11 od 12 mečeva ove godine
Artem Dovbyk totalno je van forme u odnosu na start sezone.

Dovbyk u golgeterskom postu

Ukrajini je (po)najveća nada, bh. javnost ga se pribojava: Nije zabio na 11 od 12 mečeva ove godine

Eldar Ganibegović

Artem Dovbyk sutra će biti jedna od najvećih uzdanica Ukrajine u Zenici, no činjenica je da 26-godišnji napadač nije skoro ni sjena onog s početka sezone. U 2024. godini je u jako lošoj golgeterskoj formi. 

Sutra od 20:45 sati na Bilinom polju u Zenici fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekuje Ukrajinu u polufinalu baraža za EURO.

Na papiru su Ukrajinci blagi favoriti, no kako se utakmica približava sve više raste optimizam u našim redovima i nadamo se da možemo preskočiti pretposljednju prepreku na putu ka Evropskom prvenstvu koje se u junu i julu održava u Njemačkoj.

Sinoć su Ukrajinci sletjeli u Sarajevo iz Španije gdje su se spremali za nadolazeće utakmice, a večeras će od 17:30 na Bilinom polju odraditi i posljednji trening pred sutrašnji meč.

Artem Dovbyk van forme

Kako možemo primijetiti u bh. sportskoj javnosti posljednjih dana i sedmica, 26-godišnji napadač Girone, Artem Dovbyk, neko je od koga se najviše očekuje ispred gola naše reprezentacije.

I da, dečko koji je ljetos u Gironu stigao iz Dnipra-1 igra zaista sjajnu sezonu. Postigao je već 14 golova u Primeri u timu koji je apsolutni hit ne samo u Španiji, nego i u Evropi i svijetu.

Oglasi

Međutim, u Bosnu i Hercegovinu nije došao nešto naročito golgeterski raspoložen. Na 11 od 12 utakmica na koliko je nastupio u 2024. godini nije postigao gol, odnosno postigao je na jednoj utakmici tri i to protiv Seville.

Sutra će "proslaviti" tačno dva mjeseca golgeterskog posta, s obzirom na to da se pomenuti meč protiv Seville igrao 21. januara 2024. godine.

Ni kada je riječ o reprezentaciji Ukrajine nema se mnogo šta tu hvaliti. U 2023. godini je Ukrajina igrala devet mečeva, on je igrao na svakom, a postigao je samo jedan pogodak i to protiv slabašne Malte s kojom se Ukrajina prilično mučila.

Nadajmo se da Dovbyk neće biti novi slučaj Pukki u našoj reprezentaciji i da nećemo i njega oživjeti, no činjenica je da se, naročito dok je u ovakvoj formi u kakvoj jeste, ne radi u prime Ronaldu i da ga se možda i precjenjuje pred sutrašnji meč.

Edin Džeko i Haris Tabaković su u boljoj formi, dok na Ermedina Demirovića stvarno ne treba trošiti riječi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi