Rođen u srcu BiH, igrao za Hrvatsku, a sada poručuje: "Nadam se da će Ukrajina pobijediti"
Ništa nije novo da ljudi rođeni u Bosni i Hercegovini ne vole svoju zemlju, nažalost.

Bartulović dao iskren odgovor

Rođen u srcu BiH, igrao za Hrvatsku, a sada poručuje: "Nadam se da će Ukrajina pobijediti"

E. Ganibegović

Petar Sučić samo je posljednji primjer da je neko rođen u Bosni i Hercegovini odabrao Hrvatsku. Bilo je toga prije, biti će i poslije, ali sada je jedan rođeni Kakanjac istakao da sutra navija za Ukrajinu.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će od 20:45 na Bilinom polju ugostiti Ukrajinu u polufinalu baraža za EURO u Njemačkoj.

Stadion je raspreodat u rekordnom roku i biti će pun, te će naša selekcija imati gromoglasnu podršku. Međutim, neće svi rođeni u Bosni i Hercegovini navijati za nju sutra.

Mladen Bartulović bi volio da pobijedi Ukrajina

Rođen je 1986. godine u Kaknju, srcu Bosne i Hercegovine, ali neće navijati za nju u baražu. O tome je govorio za medije u Ukrajini.

Naime, Mladen Bartulović trenutno je pomoćni trener tamošnje Zorye, a kao igrač gotovo cijelu karijeru je proveo u Ukrajini igrajući za Dnipro, Kryvbas, Arsenal (Kijev), Karpaty, Vorsklu, Volyn i Ingulets. 

Počeci njegove karijere vežu se za Val i splitski Hajduk, a ima i dva upisana nastupa za reprezentaciju Hrvatske. 

Oglasi

"Očekujem veoma tešku utakmicu jer je to baraž i borba za narednu rundu. Sastaju se dva dobra tima, ali vjerujem da je Ukrajina favorit. U Bosni će biti dobra atmosfera, Bosanci će podržati svoj tim uprkos problemima koje imaju u posljendje vrijeme. Međutim, Ukrajina bi trebala da ima dovoljno vještine, kvaliteta i i entuzijazma da ide dalje", rekao je Bartulović i dodao:

"Bosna je mala zemlja, ali više puta su pokazali da tamo imaju dobre igrače. Pojedinci koji mogu odlučiti utakmicu su Džeko i Pjanić. Ostali su solidni i igraju u dobrim klubovima. Bosanci mogu iznenaditi svaki tim, igrali su na Svjetskom i uvijek su imali dobrih igrača."

"Rođen sam u Bosni, tada je to bila Jugoslavija. Imali smo dom, ali je izbio rat i morali smo ići. Naša kuća je zapaljena. Balkanski mentalitet? Veoma su ljuti, sigurno će biti vruće tokom utakmice. U BiH nisam bio 30 godina"

"Nadam se da će Ukrajina u ovoj utakmici uspjeti da pobijedi Bosnu i Hercegovinu. Moja procjena je pobjeda Ukrajine rezultatom 2:1", za kraj je istakao Bartulović.

Nadamo se da će sutra oko 23 sata tužan u krevet zajedno s Ukrajincima i on, a da ćemo mi slaviti plasman u finale baraža koje bismo 26. marta protiv Izraela ili Islanda igrali na Grbavici. 

Top Komentari

miroljub.petrovic
Pa šta bi trebao,navijati za ove sto nose zastave pod kojima je protjeran iz vlastitog doma? Mladene nisi sam,dok god budu na tribinama ratne zastave tzv ABIH,pola drzave ce navijati protiv reprezentacije.
1 10
Hanibal
Ovaj idiot je vjerovatno najveci navijac UZP i onih generala HVO st zavrsise po zatvorima.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi