Plemići brane trofej prvaka

U Zrinjskom poručuju pred polufinalne mečeve: "Naš cilj je jasan"

Samir Mlaćo

Korak bliže odbrani trofeja Kupa naše zemlje mostarski Zrinjski tražit će u polufinalu protiv Sloge Doboj.

Plemići u prvenstvu zaostaju 12 bodova za FK Borac i čini se da tituli neće odbraniti, ali žele to učiniti u Kupu. Očekuje ih tim koji igra sjajno na dva fronta i sigurno će biti itekako uzbudljivo.

Sloga najavljuje da će sve učiniti da prođe u finale i ostvari historijski uspjeh, pa su i Plemići oprezni.

Svoje viđenje situacije danas nakon žrijeba dao je predstavnik HŠK Zrinjski Mario Pandža.

"Naše ambicije su poznate, branimo trofej i želimo to ostvariti. Sloga ove sezone igra jako dobar nogomet, znamo šta nas čeka. Igraju u dobroj formi i naše ambicije su poznate.

Sve ćemo učiniti da izborimo treće finale u historiji, te ponovo osvojimo trofej", rekao je Pandža.

U redovima Sloge Doboj zadovoljstvo

"Samo naše prisustvo u društvu ovih timova je naše zadovoljstvo. Biti učesnik polufinala je naravno zadovoljstvo, a mi smo ovu sezonu do sada odigrali na visokom nivou i zadovoljni.

Učinit ćemo sve da se u Kupu pokažemo u što boljem izdanju te ostvarimo historijski rezultat, a to je plasman u finale Kupa", kazao je prvi čovjek FK Sloga Doboj Miroslav Kršić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Slogu nije poremetilo ni to što su zbog radova na stadionu u Doboju morali preseliti u Modriču gdje igraju domaće utakmice.

Sloga i Zrinjski nedavno su odmjerili snage, a završilo je 1:1. Gosti su poveli sa 11 metara, a zatim Sloga u sudijskoj nadoknadi dolazi do boda. Vidjeli smo i nerede na terene, te pored klupa, pa je zabilježen veliki broj kartona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.