Predsjednik Real Madrida na funkciji je do 2025. godine i za kraj je spremio konačnu kreaciju Galacticosa (Foto: (AP Photo/Manu Fernandez)

Riješit će se i pozicija desnog beka

Realov šoping nema kraja: U Madridu se stvara zastrašujući tim, možda i najbolji ikad?

Midhat Šljivak

Real Madrid će u narednim godinama u svojim redovima imati ogroman broj zvijezda. Florentino Perez je pred kraj mandata na mjestu predsjednika odlučio stvoriti nove Galacticose, a jedan u nizu igrača koji bi mogli u Madrid je i Englez Trent Alexander-Arnold.

Florentino Perez je proteklih godina napravio fenomenalan mladi tim. U Madrid su stigli neki od najboljih mladih fudbalera svijeta, a jako brzo će se kompletirati istinski Galacticosi.

Ovog ljeta u Madrid stižu Kylian Mbappe i Endrick, očekuje se da će član Kraljeva postati i lijevi bek Alphonso Davies i preostaje da se samo zatvori desna strana odbrane.

Problem na desnoj strani, gdje igra Dani Carvajal, Real će pokušati riješiti dovođenjem reprezentativca Engleske Trenta Alexandera-Arnolda.

Ugovor 25-godišnjeg fudbalera s Liverpoolom ističe 2025. godine. Trenutno nema pregovora o njegovom produžetku i to donosi sumnju da su Redsi spremni da ga se odreknu.

Real spremno čeka. Smatraju da će Alexander-Arnold biti idealno rješenje za poziciju desnog beka i da na pravi način može zamijeniti Danija Carvajala koji će naredne godine proslaviti svoj 33. rođendan.

Florentino Perez bi dovođenjem desnog beka Liverpoola zaključio priču o stvaranju novih Galacticosa. Ovaj tim bi bio zaista zastrašujući i pravo je pitanje da li postoji tim koji ih može zaustaviti.

Real se lagano riješio iskusnih fudbalera

Real se prethodnih godina lagano riješio iskusnih fudbalera. Jedan za drugim odlaze, a na kraju ove sezone trebalo bi biti još nekoliko odlazaka.

Sve je krenulo s Cristianom Ronaldom, zatim su redom iz kluba odlazlili Casemiro, Raphael Varane, Gareth Bale, Isco, Sergio Ramos...

Na kraju ove sezone izvjesno odlazi Luka Modrić. Očekuje se i da Lucas Vazquez krene njegovim stopama, a još je pod upitnikom i nastavak karijere Nacha Fernandeza.

Posljednji koji će otići iz kluba je Toni Kroos. Njemački veznjak vezan je ugovorom do 2025. godine i on će zaključiti jednu veliku eru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, Real u svom sastavu ima zaista spektakularne igrače. Tim će do 2025. godine biti još jači i po mišljenju mnogih apsolutno nezaustavljiv.

Florentino Perez mogao bi ostati upamćen kao kreator najvećeg tima ikad.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.