Kylian Mbappe stao pred novinare i kratko saopštio: "Moja budućnost? Učinit ću to kao muškarac.."
Francuski napadač će vjerovatno nositi dres Real Madrida u narednoj sezoni (Foto: Federico Pestellini / Panoramic / AFP)

Francuz veoma tajnovit

Kylian Mbappe stao pred novinare i kratko saopštio: "Moja budućnost? Učinit ću to kao muškarac.."

M. Šljivak

Zvijezda PSG-a i reprezentacije Francuske govorio je večeras pred medijima pred prijateljski meč s Njemačkom, a dio press konferencije posvetio je priči o svojoj fudbalskoj budućnosti.

Kylian Mbappe će, to je već izvjesno, naredne sezone igrati za Real Madrid. Njegov prelazak na Santiago Bernabeu je konstantna tema evropskih medija i mnogi tvrde da je sve već završena priča.

Mbappe iz brojnih razloga ne želi još ništa otkrivati. Dio večerašnje press konferencije posvetio je upravo svojoj fudbalskoj budućnosti i nije rekao mnogo.

"Moja budućnost? Nemam vam šta reći", kratko i jasno je rekao Mbappe i dodao je:

"Uvijek sam govorio da kada budem imao nešto objaviti, to ću uraditi kao muškarac. Vjerovatno će sve biti riješeno prije Evropskog prvenstva", rekao je Mbappe.

Oglasi

Francuzi svoju glavnu zvijezdu žele vidjeti u dresu nacionalnog tima na Olimpijskim igrama u Parizu. Ako ode u Real Madrid to će biti teško izvodljivo.

"Ako budem igrao na Olimpijskim igrama to će biti ispunjenje sna, ali ako mi ne dopusti klub, onda ću igrati po pravilima. Odluka je u rukama jedne osobe i još mi nisu rekli da ili ne", istakao je Mbappe.

Mbappe i Real Madrid u dogovorili finansijske detalje

Ugledni novinar Fabrizio Romano donio je prije nekoliko dana informaciju kako je Kylian Mbappe s Real Madridom već dogovorio lične uslove.

Po njegovim riječima Mbappe će po plati biti u rangu najvećih zvijezda Viniciusa Juniora i Judea Bellinghama. Ta cifra je oko 20 miliona eura.

Oglasi

Međutim, samo za potpis s kraljevskim klubom Francuz će dobiti bonus od 100 miliona eura, a dogovorio se i o mnogim drugim povlasticama.

On će imati gotovo potpunu kontrolu nad svojim likom i djelom. Dobijat će ogromne cifre samo zbog činjenice da ih Real koristi u svoje svrhe, pa će mu plata narasti do popriličnih visina.

Trenutno Mbappe s PSG-om dijeli 50-50 novac koji stiže na osnovu njegovog lika i to je bio jedan od glavnih problema u prethodnim ugovorima koje je imao s francuskim velikanom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Real je navodno pristao da Mbappeu ide čak 90 posto prihoda, ali i sam igrač se očigledno zasitio PSG-a i želi nove izazove u karijeri.

25-godišnji napadač je već sedam godina član tima s Parka prinčeva. Odigrao je 297 utakmica uz učinak od 250 golova i 106 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi