Igrače Reala prije odlaska na reprezentativna okupljanja dočekala poruka na ploči u svlačionici

Madriđani zabrinuti za svoje igrače

Igrače Reala prije odlaska na reprezentativna okupljanja dočekala poruka na ploči u svlačionici

Edmir Škorić

Real Madrid ulazi u završnicu sezone i slijede mu ključni mečevi u La Ligi i naročito Ligi prvaka, pa Carlo Ancelotti i njegov stručni štab se nadaju da će ekipa biti što spremnija i da će biti što manje "vanrednih situacija".

Od početka sezone Real se suočava sa brojnim problemima i izostancima važnih igrača. Neki su se stigli oporaviti, ali nekih nema još uvijek.  Thibaut Courtois se opet povrijedio i prvog golmana nema do kraja sezone, Edera Militaa nema već dugo, ali on bi krajem mjeseca trebao biti dostupan. Joselu je također van stroja, no i on će se ubrzo oporaviti, dok se u aprilu očekuje povratak Danija Ceballosa. Poput Courtoisa, sezona je odavno gotova za Davida Alabu.

U narednom ligaškom meču nema Viniciusa i Bellinghama koji su suspendovani. Prebrodio je Real dosta kriznih trenutaka i to sa puno uspjeha, budući da je lider u španskom prvenstvu sa osam bodova prednosti nad Barcelonom samo devet kola prije kraja.

Krajem mjeseca, 31. marta, ugostit će Athletic Bilbao, ali mogao bi biti značajno jači u aprilu kada se veća igrača oporavi, a neki će i odmoriti tokom ove reprezentativne pauze. Ipak, većina igrača bit će aktivna, Real je jednostavno klub čiji fudbaleri igraju važne uloge u nacionalnim timovima.

Ono što Ancelottija i saradnike tješi je činjenica da ih većina igra prijateljske mečeve. Toni Kroos i Rudiger su s Njemačkom, Luka Modrić s Hrvatskom, Bellingham se pridružio Englezima, Camavinga i Tchouameni su s Francuskom, Lunina smo sinoć gledali u Zenici...

Oglasi

Ancelottiju je najveća želja da mu se svi vrate zdravi i da ne bude dodatnih komplikacija i povreda.  Zbog toga je igrače u svlačionici prije polaska na međunardone obaveze dočekala interesantna poruka:

"Budite jako oprezni, ovo su prijateljske utakmice".

Poruka koja se selektorima reprezentacija neće dopasti, a vidjet ćemo hoće li je igrači ozbiljno shvatiti i sa manje opterećena odraditi reprezentativne akcije ili će ipak pokazati da im je dražvni grb ipak najsvjetiji. Real takođe zahtijeva od svojih igrača da ne igraju na Olimpijskim igrama u Parizu.

S obzirom na to da taj termin nije u FIFA-inom kalendaru, Madriđani imaju pravo da zabrane zvijezdama nastup na ovoljetnom turniru. Vjeruje se da je predsjednik kluba Florentino Perez već nagovorio Mbappea da ne igra na Igrama, kao i ostatku igrača koji bi eventualno imali pravo nastupa za svoje nacionalne timove.

Realov veznjak Tchouameni je izrazio razočarenje što neće imati priliku da igra na Olimpijskim igrama, ali je rekao da poštuje odluku Reala i da ne planira da se bori s vlastitim klubom i radi nešto što bi mu moglo prouzrokovati probleme.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi