Morao je na novu operaciju

Štake kao vjerni drug: Najbolji na svijetu se konačno pojavio u javnosti, bolno ga je vidjeti

Admin Čaušević

Najbolji golman svijeta prolazi kroz jako težak period. Baš kada se riješio jedne operacije morao je ponovo pod nož i pitanje je kada će ponovo stati među stative pošto ga čeka nova pauza od nekoliko mjseci.

Thibaut Courtois se u javosti pojavio u nedjelju, četiri dana nakon što je bio podvrgnut operativnom zahvatu na kojem mu je uklonjen meniskus s desnog koljena.

Ova nova intervencija operacija poslat ćega će ga van terena oko dva mjeseca te je za njega sezona završena iako se činilo da će moći nastupiti u samoj završnici.

Belgijac se povrijedio u utorak 19. na treningu Los Blansoca, trenirao je istim tempom kao i ostali saigrači, kada je nakon jedne odbrane začuo "pucketanje" te odmah pozvao madridske liječnike.

Rezultati liječničkih pretraga dijagnosticirali su napuknuće unutarnjeg meniskusa u desnom koljenu pa je novi operativni zahvat bio neminovnost.

Nakon što je opersian u srijedu u jutroa operisan, belgijski gorostar je u nedjelju viđen na utakmici koju je igrao njegov sin Nicolas.

Belgijac, koji je nosio traku na koljenu pri hodu se oslanja na štake i zaista ga je tužno vidjeti u takvom stanju.

Courtois je odbio nastupiti na Evropskom prvenstvu kako bi se što bolje pripremio tokom praznika i nada se će u julu započeti pripreme za novu sezonu bez problema.

Možda i najbolji golman svijeta se pojavio u društvu supruge Mishel Gerzig koja je trudna i ubrzo se očekuje njen porod što će Belgijancu biti treće dijete.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Drugo dvoje djece, Adrianu i Nicolasa je dobio dok je bio u vezi sa Martom Dominguezom, a zanimljivo da je atraktivnu Španjolku ostavio dok je ona bila trudna.

U suštini, Courtois će bit godinu dana bez takmičarskog meča i upitno je da li će sjajni Belgijanac biti onaj stari.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.