Toni Kroos je tako hladnokrvno reagovao na pitanje koje ga se ne tiče: "Kako ja da znam?"
Nijemac ne želi ulaziti u rasprave koje ga se ne tiču (AP Photo/Laurent Cipriani)

Legendaran odgovor

Toni Kroos je tako hladnokrvno reagovao na pitanje koje ga se ne tiče: "Kako ja da znam?"

M. Šljivak

Toni Kroos često ima izuzetno zanimljive izjave, a još jedna u nizu je stigla nakon utakmice Njemačke i Francuske kada su ga novinari pitali o Kylianu Mbappeu.

Saga o potpisu Kyliana Mbappea završit će se uskoro. Francuz bi na kraju sezone trebao potvrditi da narednog ljeta iz Pariza seli u Madrid i izvjesno je da će jedan od najboljih napadača svijeta postati novi član Reala.

Španska javnost veoma je nestrpljiva što se tiče ovo transfera. Pojedini novinari idu tako daleko da drugim igračima postavljaju pitanje znaju li išta o transferu Mbappea.

Protekle noći isto su pitanje postavili njemačkom veznjaku Toniju Kroosu. Zvijezda Real Madrida imala je brutalno iskren odgovor.

"Mbappe? Ako on ne zna gdje će igrati kako ću ja znati?", rekao je Kroos.

Oglasi

Nijemac je definitivno u pravu što se tiče situacije oko Mbappea. Ne želi se miješati tamo gdje mu nije mjesto i ima mnogo važnijih stvari za njega u ovom trenutku.

Kroos igra fenomenalan fudbal u dresu Real Madrida. Kraljevi ga silno žele zadržati i naredne sezone i izvjesno je da će se to desiti, pa će 34-godišnjak dijeliti svlačionicu s Mbappeom barem u jednoj sezoni.

Mbappe govorio o budućnosti

Kylian Mbappe je lično prije nekoliko dana govorio o svojoj fudbalskoj budućnosti. Jasno je napomenuo da nema šta novo reći.

"Moja budućnost? Nemam vam šta reći", kratko i jasno je rekao Mbappe i dodao je:

Oglasi

"Uvijek sam govorio da kada budem imao nešto objaviti, to ću uraditi kao muškarac. Vjerovatno će sve biti riješeno prije Evropskog prvenstva", rekao je Mbappe.

Ipak, već i ptice na grani znaju da će on put Madrida i da je sve gotova stvar. Samo se čeka kraj sezone da bi sve bilo zvanično objavljeno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuz je već dogovorio sve uslove oko ugovora. Bazna plata će mu biti oko 20 miliona eura po sezoni, no ova cifra će biti mnogo veća zahvaljujući činjenici da će dobiti većinu novca od prva na lik i djelo.

Također, po potpisu ugovora Mbappe će od Real Madrida dobiti bonus od nestvarnih 100 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti