Vinicius nema dileme ko je najbolji defanzivac na svijetu: "S njim je uvijek odličan duel"
Brazilac izuzetno cijeni reprezentativca Engleske (AP Photo/Manu Fernandez)

Brazilac o Englezu

Vinicius nema dileme ko je najbolji defanzivac na svijetu: "S njim je uvijek odličan duel"

M. Šljivak

Zvijezda Real Madrida Vinicius Junior smatra fudbalera Manchester Cityja Kylea Walkera najboljim defanzivcem na svijetu.

Vinicius Junior nije igrač kojeg protivnički defanzivci vole vidjeti naspram sebe. Često Brazilac dobija ozbiljne batine na utakmicama, no zaustaviti ga je zaista teško.

On se maksimalno trudi da rivale uništi. Dosta puta napravi i potez viška kako bi im dokazao ko je šef na terenu, ali i njega pojedini 'pojedu' u utakmicama. Vini ističe da je najteže igrati protiv Kylea Walkera, defanzivca Manchester Cityja i reprezentacije Engleske.

"Uvijek želim igrati protiv najboljih. Walker je, kao što sam uvijek govorio, najbolji defanzivac protiv kojeg sam igrao. Uvijek je to odličan duel", govori Vinicius i dodaje:

"Među nama vlada veliko poštovanje. Obojica svim silama branimo boje naših timova", istakao je Brazilac.

Oglasi

Posljednji međusobni duel odigran jučer između reprezentacija Engleske i Brazila završio je jako loše po Walkera. Već nakon 20 minuta igre Walker je morao van terena zbog povrede.

Ipak, po prvim informacijama ne radi se o težoj povredi i iskusni defanzivac uskoro bi ponovo mogao biti na terenu. To posebno raduje Pepa Guardiolu.

"Frustrirajuće je ovo posebno jer sam bio kapiten reprezentacije. Velika je to čast. Nadam se da ću biti što prije nazad", poručio je 33-godišnjak.

Walkeru je jedan igrač zadavao posebne probleme

Kyle Walker je prije nekoliko mjeseci govorio o igri jedan na jedan protiv vrhunskih napadača i ističe da mu je jedan fudbaler posebno ostao u sjećanju. To je Samir Nasri.

Oglasi

Walker tvrdi da ga niko nije uspio pobijediti osim nekada veoma talentovanog francuskog fudbalera.

"Mrzio sam Nasrija. Stavite bilo koga jedan na jedan protiv mene i zaustavit ću ga, ali on... On mi je pravio probleme i nisam ga mogao zaustaviti. Ja i Geal Clichy smo imali velike probleme s njim. Izluđivao nas je", rekao je Walker.

Kyle Walker već sedam godina drži odbranu Manchester Cityja. Prethodno je igrao za Tottenham Hotspur i Sheffield United, a bio je na posudbama u Northamptonu, QPR-u i Aston Villu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa Cityjem je prošle sezone osvojio sve što je mogao, a dres reprezentacije Engleske je oblačio 82 puta i zabio je jedan pogodak.

Sada mu je cilj osvojiti Euro, te pokušati biti dio tima za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti