Bezobrazluk Alphonsa Daviesa i poznati 'izdajnik' prešli su sve granice: Bayern postavio ultimatum!
Kraj saradnje je sve bliži između Daviesa i Bayerna (Foto: EPA)

Davies mora odlučiti

Bezobrazluk Alphonsa Daviesa i poznati 'izdajnik' prešli su sve granice: Bayern postavio ultimatum!

M. Šljivak

Minhenski Bayern zatražio je od prvotimca Alphonsa Daviesa da im do kraja naredne sedmice sopšti hoće li potpisati novi ugovor koji mu je ponuđen.

Kanadski fudbaler Alphonso Davies već odavno pregovara o novom ugovoru s Bayernom. Međutim, dvije strane su trenutno veoma daleko od dogovora i sve je izvjesnije da će 23-godišnji defanzivac napustiti klub u ljetnom prijelaznom roku.

Rukovodstvo bavarskog velikana nema više namjeru pregovarati. Oni su svoju ponudu iznijeli i sada su od Kanađanina zatražili da se naredne nedjelje izjasni prihvata li ponudu koja je na stolu.

"Bayern je zatražio od Daviesa da naredne sedmice donese odluku. Klub želi znati hoće li Kanađanin prihvatiti ponudu o novom ugovoru", navodi Florian Plettenberg.

Oglasi

Bavarci su brzonogom lijevom beku ponudili ugovor od 14 miliona eura po sezoni i ugovor do 2029. godine. Međutim, on i njegovi agenti traže oko 20 miliona eura po sezoni.

"Ako ne prihvati ponudu Davies će biti na transfer listi. Real Madrid je spreman platiti do 50 miliona eura i odlučan je da što više spusti cijenu", navodi Plettenberg.

David Alaba je 'izdajnik' koji nagovara Daviesa da dođe u Real

David Alaba prošle je godine napustio Bayern i otišao je u Real Madrid. On je ključni faktor Kraljeva u borbi za potpis Daviesa.

"Bayern se nada da će dobiti 50-60 miliona eura za Daviesa. Real Madrid će ponuditi mnogo manje. Bivši igrač Bayerna David Alaba jedan je od igrača Reala koji navodi Kanađanina da dođe u Madrid", otkriva Plettenburg.

Alphonso Davies je otkriće nekadašnjeg sportskog direktora Hasana Salihamidžića. Svi su u čudu gledali kako troši 14 miliona eura na do tada anonimnog fudbalera iz kadanskog Vancouvera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ubrzo su svi shvatili zašto ga je doveo. Davies je 'preko noći' postao jedan od najboljih bekova svijeta i zapečatio je mjesto u prvom timu bavarskog velikana.

S Bayernom je u proteklih pet godina osvojio gotovo sve što je mogao. Odigrao je 184 utakmice i ima učinak od devet pogodaka i 28 asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Dječko je davno odlučio a to je Real Madrid a vi morate nešto pisati jbg ....
2 1
Baron22
Davies , kimih , musiala hahahahaha ovo su sve želje Alonsa posto on pravi ekipu buhahaha hahahaha buhahaha hahahaha buhahaha hahahaha
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi