Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Temperamentni Splićanin je priča za sebe

'Zločesti' dečko hrvatskog nogometa raskinuo saradnju, pa odlazi u drugi HNL klub

Samir Mlaćo

Prije samo par dana 'zločesti dečkog hrvatskog nogometa' Ante Erceg raskinuo je saradnju sa NK Istra, a sada bi mogao potpisati za novi klub u HNL-u.

Temperamentni Erceg se prvo sukobio sa jednim saigračem uoči duela sa Goricom, te je bio odstranjen iz ekipe. I ranije je pravio prekršaje, pa su iz kluba odlučili da sada raskinu saradnju sa njim.

U srijedu su sve zvanično objavili, te mu poželjeli sve najbolje.

"Ante Erceg više nije igrač Istre 1961. Ante se zeleno žutima pridružio u ljetu 2022. godine, a tijekom svojeg boravka u Puli, za klub je upisao 44 nastupa i postigao 18 pogodaka! Ovim se putem klub iskreno zahvaljuje Anti na dosadašnjoj suradnji, uz najbolje želje u nastavku nogometne karijere, kao i na privatnom planu", naveli su iz Istre.

Erceg je zaista sjajan igrač, ali veoma temperamentan i često je bio u centru pažnje. Znao je pružati i majstorske partije, no česti su bili incidenti.

Ulazio je u sukobe sa trenerima, a prošle sezone je sudiji Jakovu Titliću na duelu sa Rijekom iskidao blokić, te mu psovao majku. Dobio je čak devet utakmica suspenzije.

Istra je tada igrala sezonu iz snova, bila i na pragu Evrope, ali kada je Splićanin morao na 'hlađenje, sve se promijenilo. Ostali su bez najboljeg igrača, te sezona nije završila po planu.

Nije se Erceg mogao smiriti i nastao je da bude u centru pažnje. Novi skandali su ga skupo koštali i u klubu su odlučili da završe priču.

Ipak, mediji u Hrvatskoj prenose da je blizu potpisa za Slaven Belupo. Već danas bi se trebao Erceg pojaviti u Koprivnici te pratiti meč Belupa i Osijeka, a zatim potpisati ugovor.

Popularni Farmaceuti su u krizi rezultata, upisali su četiri vezana poraza, a kvalitete Ercega su im itekako dobro poznate. Vjeruju da će biti silno motivisan da se dokaže u završnici prvenstva u novom dresu, te da i Puljanima pokaže da su itekako pogriješili.

Svojim znanjem i iskustvom sigurno može dati veliki doprinos u navalnom redu, pa ostaje da se vidi da li će dogovor na kraju biti postignut.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Erceg je ove sezone upisao 21. nastup u prvenstvu, te dodao šest pogodaka i tri asistencije. U HNL se vratio iz mađarskog Debrecena, a nastupao je i za Brondby, Osijek, Esbjerg, Shabab, Hajduk, Balikesirspor, RNK Split, Junak Sinj...

Ponikao je u RNK Split, a trenutno ima 34. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.