Veliki bh. talenat odbio unosnu ponudu iz S. Arabije, pa odabrao Hrvatsku za dalji razvoj karijere!
Kasim Sejdinović odabrao Istru kao idealnu destinaciju za razvoj.

Otišao je u Istru

Veliki bh. talenat odbio unosnu ponudu iz S. Arabije, pa odabrao Hrvatsku za dalji razvoj karijere!

E. Ganibegović

Potvrđen je još jedan izlazni transfer iz Bosne i Hercegovine. Talentovani Kasim Sejdinović otišao je iz Tuzla Cityja u Istru, a pored ponude iz Pule imao je još dosta dobrih ponuda.

Prije nekoliko dana otišao je u Pulu, a od danas je i zvanično - Kasim Sejdinović je novi igrač Istre.

Ovaj 18-godišnji bh. veznjak u Hrvatsku stiže nakon rastanka s Tuzla Cityjem. Prirodna pozicija mu je defanzivni vezni, ali može igrati i malo ispred, na poziciji centralnog veznog igrača.

"Zahvalio bih se ljudima u svom bivšem klubu Tuzla Cityju i trenerima na korektnom odnosu i što su mi omogućili da se dalje razvijam kao igrač i kao osoba", kratko je Sejdinović kazao za SportSport.

Odbio unosnu ponudu iz Saudijske Arabije

Kako SportSport ekskluzivno saznaje, mladi Sejdinović odbio je unosnu ponudu vrijednu preko 100.000 dolara od Al Shababa, kluba iz Saudijske Arabije.

Dovoljno o ovom klubu govori da ga je izabrao Ivan Rakitić. Sejdinović bi bio u juniorima, no odlučio je da to nije najbolje mjesto za njegov dalji razvoj.

Oglasi

Imao je još nekoliko ponuda. Radi se o Varaždinu, austrijskom Riedu i Vojvodini, no na kraju je pao izbor na Istru.

Igrati će u juniorskom timu Istre, a zvanični debi očekuje ga 21. februara kada ovaj tim gostuje kod Kustošije u 17. kolu juniorske Prve HNL.

Zanimljivo je da je 2022. godine debitovao u Premijer ligi BiH u remiju Cityja i Leotara 0:0. Bilo je to kod trenera Husrefa Musemića dok je još imao 16 godina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ove sezone je ukupno upisao 12 nastupa u U-19 Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te je očigledno na sebe skrenuo veliku pažnju.

Svakako da treba istaći i da se radi o juniorskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine i ostaje da vidimo šta će pokazati u Hrvatskoj i nadati se da će izrasti u ozbiljnog igrača.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Kokad je i ovome menadzer Husaric pa ovako nalagase novinama?
0 1
PRESEDAN
Odbio 100.000 da bi igrao za juniore,ko je lud ovde.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi