Bio je velika nada Željezničara, otišao je u Tursku, a sada ima novi klub
FOTO: NK Istra 1961

Stigao je na posudbu

Bio je velika nada Željezničara, otišao je u Tursku, a sada ima novi klub

S. Mlaćo

Svojevremeno je Hamza Jaganjac bio velika nada FK Željezničar, ali već poslije debija za prvi tim odlučio se za transfer.

Naime, Jaganjac je trenirao sa turskim Bešiktašom, ali potpisao za Adanu Demirspor. Nije se mnogo naigrao, pa je odlučeno da ide na posudbu i sada stiže u naš komšiluk.

Jaganjac je stigao na posudbu u Istru 1961, što je ovaj klub i potvrdio putem zvanične stranice.

Dobro nam došao Hamza Jaganjac!
Hamza dolazi u redove zeleno žutih kao napadač iz turskog Adana Demirspor Kulübü na posudbu do kraja sezone, uz opciju otkupa ugovora!

Na dresu će nositi broj 9, a mi mu želimo puno uspješnih minuta na terenu!", naveli su iz NK Istra 1961.

Jaganjac će se tako dokazivati čelnicima ovog kluba, te možda i ostati u novoj sezoni. Poznato je da u Istri mnogo rade sa mladim nogometašima i mnogi vjeruju da je mladi ofanzicac napravio dobar potez u svojoj karijeri.

Oglasi

Jaganjac je za prvi tim FK Željezničar debitovao protiv FK Sarajevo, a zaigrao je i u Kupu BiH protiv Rudara iz Han Bile.

Bio je i juniorski reprezenativac naše zemlje, a zanimljivo da je u Turskoj nazvan novi Edin Džeko, te su od njega zaista ima velika očekivanja.

U Istru je stigao još jedan talenat iz BiH

Istra je odlučila u svoje redove prije par dana dana dovesti i Kasima Sejdinovića koji je napustio FK Tuzla City.

Ovaj 18-godišnji bh. veznjak u Hrvatsku stiže nakon rastanka s Tuzla Cityjem. Prirodna pozicija mu je defanzivni vezni, ali može igrati i malo ispred, na poziciji centralnog veznog igrača.

"Zahvalio bih se ljudima u svom bivšem klubu Tuzla Cityju i trenerima na korektnom odnosu i što su mi omogućili da se dalje razvijam kao igrač i kao osoba", kratko je Sejdinović kazao za SportSport.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zanimljivo je da je 2022. godine debitovao u Premijer ligi BiH u remiju Cityja i Leotara 0:0. Bilo je to kod trenera Husrefa Musemića dok je još imao 16 godina.

Ove sezone je ukupno upisao 12 nastupa u U-19 Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te je očigledno na sebe skrenuo veliku pažnju.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Ima on jos vremena
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi