Oteo sudiji bilježnicu i pocijepao je: Hrvatski fudbaler drastično kažnjen
Napadač Istre dobio je nezapamćenu kaznu u hrvatskom fudbalu. Potez kojeg je napravio rijetko se viđa (Foto: Screenshot)

Ante Erceg dobio ogromnu suspenziju

Oteo sudiji bilježnicu i pocijepao je: Hrvatski fudbaler drastično kažnjen

M. Šljivak

Napadač Istre Ante Erceg (33) drastično je kažnjen nakon što je u utakmici s Rijekom sudiji Jakovu Titliću oteo bilježnicu te ju je iscijepao na djeliće pred njegovim očima. On je danas dobio devet utakmica suspenzije i novčanu kaznu od 6.000 eura.

Ante Erceg došao je u centar pažnje svjetske javnosti zbog onog što je napravio u duelu Istre i Rijeke u 24. kolu hrvatskog fudbalskog prvenstva.

Njemu je sudija Jakov Titlić pokazao drugi žuti karton, a zatim i crveni, nakon čega je uslijedio potez za pamćenje.

Napadač tima iz Pule sudiji Titliću je potom oteo bilježnicu u kojoj piše kartone. Potom ju je pocijepao pred njegovim očima, a njegov potez je obišao svijet.

Erceg nakon svega nije mogao proći bez blage kazne. Nju je saznao danas i ona je zaista drastičan.

Najbolji igrač pulskog tima propustit će narednih devet utakmica svoje ekipe. Dobio je i po džepu i platit će 6.000 eura kazne.

Oglasi

"Ante Erceg kažnjen je sa 6.000 eura i zabranom igranja na devet prvenstvenih utakmica zbog isključenja uslijed dviju javnih opomena, te zbog činjenice da je sudiji istrgnuo iz ruke papirić, poderao ga i bacio na teren".

"Kažnjen je i zbog psovanja sudije riječima "Je**m vam majku sto puta lopovsku" - nakon čega je skinuo dres i bacio ga, te psovki upućenih sudiji nakon utakmice.

Ukupna kazna za tri prekršaja je 6.000 eura i devet utakmica zabrane, što je svakako rijetko viđena kazna u hrvatskom fudbalu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ante Erceg je ove sezone najbolji fudbaler Istre. Postigao je devet pogodaka i igrao je zaista dobro.

Iskusni 33-godišnji napadač član je Istre od prošlog ljeta, a u karijeri je igrao za RNK Split, Hajduk, Brondby, Osijek...

Top Komentari

pero98
On ima problema u glavi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi