Veliki hrvatski derbi mogao bi odrediti sezonu za jedan od klubova (Foto: Zvonimir Barišin / Pixsell)

Sve će da gori

U Dinamu nisu ni svjesni šta ih čeka u Splitu

Midhat Šljivak

Najveći derbi hrvatskog fudbala, duel Hajduka i Dinama, igra se danas na Poljudu od 19:30 sati.

Hajduk i Dinamo na Poljudu će danas odgovoriti na brojna pitanja kada je u pitanju borba za naslov prvaka Hrvatske. U Splitu se očekuje istinski spektakl.

Navijači Hajduka danima zaoštravaju atmosferu. U Dinamu nisu svjesni kakav ih huk s Poljuda očekuje jer će Torcida biti glasnija nego ikad.

"Pripadnici Torcide, navijači Hajduka, ne treba trošiti riječi na važnost derbija koji se igra na Poljudu. Bodriti naš klub, gromoglasno, srčano i bespoštedno, naša je dužnost i obaveza uvijek", navodi se u saopštenju navijača i dodaje se:

"Srce, dlan, grlo, šal"...

Ovaj duel bitan je za oba tima. Pobjedom se nastavlja potjera za Rijekom koja je pobjegla na vrhu, a poraz bi jednu od ekipa mogao poprilično udaljiti od borbe za naslov.

Svi su u Hajduku spremni da daju sve od sebe na terenu kako bi osvojili tri boda. Jasno je to iz izjave trenera Mislava Karoglana.

"Idemo uz pamet i srce uzeti tri boda. Trebaju nam tri boda, treba biti pametan, ali prvenstvo ni nakon derbija neće biti gotovo. Gubit će se bodovi", rekao je Karoglan.

Potencijalni sastavi Hajduka i Dinama

U derbiju ne treba očekivati juriš od prve minute već veoma opreznu igru koja vjerovatno neće biti previše atraktivna.

Sastavi timova za ovaj meč polako se naziru. Mislav Karoglan i Sergej Jakirović imaju određenih nedoumica, ali na Poljud bi trebali istrčati ovi fudbaleri.

Hajduk: Lučić, Sigur, Šarlija, Elez, Diallo, Krovinović, Pukštas, Kleinheisler, Sahiti, Brekalo i Livaja.

Dinamo: Nevistić, Pierre-Gabriel, Ristovski, Theophile-Catherine, Perković, Ademi, Mišić, Kaneko, Baturina (?), Hoxha, Petković.

Podsjetimo, u ovom meču pravdu će dijeliti njemački sudija Daniel Siebert s sa svojom kompletnom ekipom. Stranci će biti i u VAR sobi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNS je angažovanjem stranih sudija odlučio spriječiti bilo kakve neregularnosti u završnici prvenstva nakon zaista žestokih napada kojima su sudije bile izložene u proteklim mjesecima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.