Navijači Hajduka danas spremaju veliku provokaciju za Dinamo, širi se poruka sa Rive

Veliki derbi igra se od 19:30 sati na Poljudu

Navijači Hajduka danas spremaju veliku provokaciju za Dinamo, širi se poruka sa Rive

Samir Mlaćo

Veliki derbi u okviru 28. kola HNL-a večeras na Poljudu igraju Hajduk i Dinamo. Kalkulacija nema, pa oba tim moraju ići na tri boda.

Rijeka je apsolutni favorit protiv Rudeša, tako će se i postaviti, pa je na Poljudu itekako bitan meč za oba. U svakom smislu.

Ulaznice su 'planule' isti dan kada su se i našle u prodaji, pa se očekuje vatrena atmosfera. Dodatni problem je što navijači Dinama dolaze svojim automobilima i moglo bi to značiti pravi haos na ulazu u Split.

Navodni, prevoznik koji je do sada na autoputu preuzeo navijače Dinama te zatim ih dovozio na stadion, to više ne želi činiti. Štete na autobusima budu velike, a niko kasnije to ne želi platiti.

Navijači Hajduka spremaju vatrenu atmosferu, a na facebook se proširio i poziv za sve navijače Hajduka.

Oglasi

Poruka je postavljen na Rivi, vrlo je jasno i u opisu stoji 'važno'.

Naravno, uvrede su tu na račun Dinama koji je zapravo dobio naziv 'Slinamo'.

"30.3. u 19:30 se održava utakmica Hajduk - Slinamo. Ovo je plan za sljedeću utakmicu. Kupite dres Josipa Brekala ili Nike Kranjčara. Unesite dresove na utakmicu. U 1:20 utakmice, podignite dresove tako da purgeri mogu vidjeti i pjevajte: ‘Gazi purgere‘, dok se transparent na kojem piše: ‘Kaj je? I vaši znaju tko je najbolji'", stoji u poruci.

Svakako zanimljiva ideja i vjerovatno će navijači istu i sprovesti, pa će biti zanimljivo pratiti dešavanja sa Poljuda.

Jakirović ima spreman tim, ispada Sučić, upada iskusni Ademi

Sergej Jakirović još uvijek nije odredio početnu postavu, ali čini se da se kostur već nazire.

Oglasi

Tako bar prenose hrvatski mediji koji navode da je upitan nastup Martina Baturine zbog lakše povrede. Baturina je pod upitnikom, a ukoliko ne bude spreman, na teren će Bulat.

Na krilne pozicije će Hoxha i Špikić, dok šansu da ipak počne meč čeka i Japanac Kaneko.

Zanimljivo je u veznom redu gdje je siguran Mišić, ali ne i drugi igrač koji će biti u paru sa njim. Očekivao se novopočeni reprezentativac Hrvatske iz Bugojna Petar Sučić, ali čini se da će prednost dobiti iskusni Arijan Ademi.

Sučić je u posljednjih osam utakmica imao sjajnu minutažu, a proteklih dana je u žiži javnosti zbog 'sporne' izjave o tome da u BiH kao mali nije imao gdje kupiti dres Hrvatske, reprezentaciju za koju je odlučio zaigrati nakon što je do sada bio član omladinskih selekcija naše zemlje.

Jakirović zbog toga planira šansu dati Ademiju, iskusnom nogometašu koji ima veliki broj derbija iza sebe. Ademi se na Maksimir vratio iz Kine, a u posljednje dvije utakmice nije upisao minutažu.

Prije toga je šansu dobijao većinom sa klupe, a nerijetko nosio kapitensku traku i svi znaju koliko znači za ekipu i u samoj svlačionici.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kada je zadnja linija Dinama u pitanju, čini se da nema mnogo dilema. Gabriel, Ristovski, Catherine i Perković su 'sigurni', dok će među stativama biti Nevistić koji je ove sezone spasio Dinamo na mnogim utakmicama.

Meč na Poljudu igra se od 19:30, a samo par dana kasnije zakazan je novi duel ova dva kluba. Radi se o meču Kupa, također na Poljudu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Još se nisu oporavili od one "povuci za hajduk" na rivi. Bgm da su ono nami napravili plođeni tipa na Rondo ja više na stadion ki ultras ne bi dolazio.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi