Razočarenje je kratko,  a ljubav vječna: Ulaznica za derbi Hajduka i Dinama više nema
I dalje navijači Hajduka vjeruju u titulu FOTO: Tom Dubravec / CROPIX

U Splitu se igraju dva derbija u samo par dana

Razočarenje je kratko, a ljubav vječna: Ulaznica za derbi Hajduka i Dinama više nema

S. Mlaćo

Hajduk je razočarao navijače protiv Lokomotive i svi domaći fanovi su tužni napustili Poljud proteklog vikenda.

Mogao je Hajduk pred reprezentativnu pauzu biti u sjajnoj situaciji i sa još više optimizma dočekati dva derbija sa Dinamom, ali to se nije desilo. Ipak, navijači neće ni pomisliti na predaju.

Nakon reprezentativne pauze Dinamo stiže na Poljud u okviru prvenstva HNL, da bi samo par dana kasnije igrao se novi derbi na Poljudu u okviru Kupa.

Navijači Hajduka i dalje sanjaju titulu i to im niko ne može zabraniti. Euforija je i dalje velika, a u petak Hajduk gostuje Zrinjskom u Mostaru u prijateljskom meču.

Jutros je Hajduk pustio ulaznice u prodaji za oba derbija, redovi su bili veliki i ulaznice su već planule. Za subotnji derbi ih više nema, dok je za meč Kupa preostalo veoma malo.

"Poljudski stadion rasprodan je nakon nekoliko sati za prvenstveni derbi Hajduk - Dinamo koji se igra u subotu 30. ožujka s početkom u 19:30 sati.

Oglasi

Poljudski stadion rasprodan je nakon nekoliko sati za prvenstveni derbi Hajduk - Dinamo koji se igra u subotu 30. ožujka...

Posted by HNK Hajduk Split on Wednesday, March 20, 2024

Za susret polufinala Kupa je, nakon sjeverne i južne, rasprodana i istočna tribina Poljuda. U prodaji je ostalo oko 2.000 ulaznica za zapadnu tribinu.

Svim pretplatnicima za sezonu 2023/2024. dostupna je opcija ustupanja svog pretplatničkog mjesta “Sidi na moje misto” u slučaju da nositelj pretplate ne može prisustvovati određenoj utakmici.

Svi koji nisu uspjeli doći do ulaznice neka prate našu službenu stranicu kako bi vidjeli hoće li možda netko od pretplatnika propustiti neki od dva poljudska derbija", stoji u objavi HNK Hajduk.

Zaista su navijači Hajduka posebni, a pravo grotlo očekuje Dinamo u oba meča. Poseban je onaj prvenstveni, jer Rijeka gazi sve pred sobom i dva ljuta rivala nemaju prava na kiks.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ukoliko npr. remiziraju u međusobnom duelu, a Rijeka savlada Rudeš, jasno je da će titula doći na korak do Rijeke.

Podsjetimo, danas je potvrđeno da će pravdu dijeliti njemački sudija Daniele Siebert koji ima bogato iskustvo. Sudio je i derbije u Grčkoj, a redovno sudi utakmice Bundeslige. Ova odluka je donesena nakon afere VAR u hrvatskom nogometu i mnogo kritika na račun sudija.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi