Foto: HNK Hajduk/Besikatas

Hrvat je višak u Bešiktašu

Hoće li Hajduk servirati poker asova? Iz Turske je stigla značajna vijest i tiče se Ante Rebića!

Admin Čaušević

Hajduk je u proteklom periodu uspio okupiti niz zvučnih igrača koji su rođeni u Splitu ili obližnjim mjestima, a odnedavno se počelo nagađati o sličnom scenariju i za Antu Rebića. Hoće li se to na kraju zaista i desiti?

Marko Livaja, Nikola Kalinić i Ivan Perišić, a od sljedeće sezone i Ante Rebić. Scenarij koji se trenutno ne čini baš izglednim, pogotovo nakon posljednjih vijesti iz Turske.

Splićani u svojim redovima imaju zaista tri zvučna imena koja su u očima navijača istinske ikone, a kako sada stvari stoje trojici asova neće biti dodan i četvrti.

Rebić je višak u Bešiktašu i na kraju sezone sigurno odlazi. Ipak, naredna njegova destinacija neće biti Hajduk. Tako pišu pojedini turski mediji.

Proteklih sedmica se počelo špekulisati o transferu Rebića na Poljud, ipak sada iz Turske stižu vijesti o narednom klubu bivšeg reprezentativca Hrvatske. To neće biti Hajduk.

Naime, odlučna da dovede Rebića u svoje redove je italijanska Verona. Ukoliko klub iz grada Romea i Julije ostane u Seriji A sigurno će krenuti po iskusnog ofanzivca.

U Bešiktašu se žele riješiti Rebića po svaku cijenu. Bilo raskidom ugovora, bilo prodajom i Italija se čini kao trenutna destinacija za svojevremeno sjajnog napadača.

Zanimljivo da se i zimus govorilo o Rebićevom povratku na Apenine i to u ekipu Salernitane na prijedlog Waltera Sabatinija, ali se klub sa juga Italije zahvalio na ponudi.

Rebić je dobar dio karijere proveo u Italiji. Igrao je za Fiorentinu i Milan. Upoznat je sa tamošnjim fudbalom i možda ga vuće određena nostalgija ka Seriji A.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kako sada stvari stoje malo vjerovatnim se čini da će 30-godišnjak slijediti korake Livaje, Kalinića i Perišića te stići na Poljud.

Podsjećanja radi, što zbog nediscipline što zbog manjka volje na treninzima Fernando Santos je otpisao Rebića u Bešiktašu gdje Hrvat ima godišnju platu od 2.5 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.