Mladi Hrvat vraća loptu golmanu, nije ni slutio da će mu to biti prva asistencija u sezoni

Sjajan gol u Ekstraklasi

Mladi Hrvat vraća loptu golmanu, nije ni slutio da će mu to biti prva asistencija u sezoni

Eldar Ganibegović

Hrvatska rađa još jednog velikog fudbalskog talenta. Riječ je o 17-godišnjem Luki Vuškoviću koji je danas ni kriv ni dužan upisao prvu asistenciju u sezoni.

U okviru 26. kola poljske Ekstraklase sastali su se Puszcza i Radomiak Radom. Meč je završen podjelom bodova, bilo je 1:1.

Već u 4. minuti je domaći tim stigao do vodstva. Yakuba je pogodio i vodili su sve do 66. minute domaći igrači.

Tada se lopta nalazi u nogama Luke Vuškovića. Protivnički igrač je izvršio blagi presing, a mladi defanzivac vraća loptu svom golmanu.

Nije sigurno ni slutio da će tako upisati prvu asistenciju u sezoni. Kobylak je ispucao loptu, ona na drugoj strani vara Zycha i završava u golu.

Kobylak je pored pogotka imao i tri odbrane, pa je apsolutno zasluženo ponio epitet najboljeg igrača ove utakmice.

Oglasi

Kakav gol je postigao golman Radomiaka, pogledajte u prilogu ispod.

Ko je Luka Vušković? Nova nada hrvatskog fudbala

Što se Luke Vuškovića tiče, radi se o 17-godišnjem stoperu koji u redovima Radomiaka igra kao posuđen igrač splitskog Hajduka, no već se zna gdje će nastaviti karijeru.

Naime, na ljeto 2025. godine za nešto više od 13 miliona eura Luka Vušković će napustiti Hajduk, te potpisao za veliki Tottenham, gdje su karijeru gradili i drugi hrvatski igrači poput Luke Modrića i Vedrana Ćorluke.

Pored ove asistencije, na sedam nastupa u Ekstraklasi Luka Vušković ove sezone ima i dva postignuta pogotka, što je sjajan učinak za jednog defanzivca.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Igrao je tri puta za U-16 i pet puta za U-17 reprezentaciju Hrvatske, te je postigao i jedan pogodak u kadestskoj selekciji.

Definitivno Hrvatska dobija još jednog sjajnog igrača. Na njemu je da se pravilno razvija, a nema sumnje da će kroz koju godinu doći na najveću scenu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi