Karoglan najavio novi derbi sa Dinamom, pa otvoreno govorio o borbi za titulu, Livaji, Perišiću...
Očekuje da će Dinamo igrati mnogo otvorenije Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Dinamo je slavio protekle subote, ko će sada radovati?

Karoglan najavio novi derbi sa Dinamom, pa otvoreno govorio o borbi za titulu, Livaji, Perišiću...

Samir Mlaćo

Tužni su navijači Hajduka dočekali Uskrs. Dinamo je dan prije najvećeg katoličkog praznika odnio tri boda sa Poljuda (0:1), te tako praktički ostavio Hajduk bez šanse u borbi za prvaka.

Rijeka je savladala Rudeš, te povećala svoju prednost, a Hajduk je došao na treću poziciju. Pravo čudo treba Splićanima u završnici sezone da osvoje toliko željeni trofej prvaka, a sada se moraju okrenuti novom derbiju sa Dinamom.

Sutra se igra meč polufinala Kupa na Poljudu od 19 sati. Pred novinare je stao trener Hajduka Mislav Karoglan koji je dobio žestoke kritike nakon još jednog poraza.

I pored svega što se dešavalo u proteklim danima, Karoglan vjeruje u svoj tim. Otkriva da je upitan nastup Marka Livaje, ali dotakao se i Ivana Perišića čiji se debi željno očekuje.

"Uskrs nije bio najbolji, misli su lutale, ali se veliki praznik mora ispoštovati. Imao sam kratak sastanak sa igračima i dobar trening jučer. Nisu momci toliko razočarani, smatraju da su zaslužili više", otvorio je Karoglan press konferenciju.

Oglasi

Igra se samo jedan meč, pa su Karoglana pitali da li su njegovi momci vježbali penale, te da li je Perišić spreman da šutira, ako bude završilo remijem.

"Penale možeš vježbati, ali utakmica nosi poseban psihološki momenat. Što se tiče Perišića, gledamo iz dana u dan i zajedno donosimo odluke".

Sigurno će biti promjena u odnosu na subotnji meč.

"Melnjak i Žaper su 'out', Uremović i Livaja upitni. Kostur momčadi je cijelo vrijeme 'out' i to se vidi. To je kao Dinamu Petković ili Rijeci Selahi.

Livaja i Kalinić su bili planirani da igraju zajedno pa nisu. To je peh".

Oglasi

Dodao je da njegov tim nije odustao od borbe za prvaka u prvenstvu, te naveo da njegovi izabranici moraju biti hrabriji u završnici, te šanse pretvarati u pogotke.

Josip Brekalo će sutra dobiti šansu.

"Imat će svoju minutažu. Bila je procjena da nije sto posto nakon Zrinjskog, ali on će potvrditi klasu. Iskreno, očekujem opušteniji Dinamo, a sigurno da će ekipe biti umorne".

Navijači Hajduka razočarani su napustili stadion, a bilo ih je nešto više do 31. hiljadu. Pitanje je kako će sve izgledati sutra, ali Karoglan vjeruje u armiju onih koji žive za klub.

"Očekujem pun stadion, nema razloga za nešto drugačije. Prolaz je najvažniji, sve ostalo se zaboravlja u Kupu".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zanimljivo da Hajduk nije izbacio Dinamo u Kupu od 2010. godine, a Karoglan je na to kazao.

"Nisam to znao, ali tradicije su tu da se ruše".

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jolinecrimson
Supruga je kupila kapsule koji su promijenili naš sеks, sada isti kao i prije vjenčanja: dugačak, strastven, S kamenom еrеkcijom i osjećam se kao pastuh, a supruga želi još i još. Savjetujem svima da isprobaju ove kapsule, moja supruga je kupila ovdje:----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi