Dinamo ima jedinstvenu priliku potpuno uništiti sezonu najvećem rivalu
Splitski tim spas sezone traži protiv najvećeg rivala Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Polufinale Kupa zadnji voz za Karoglana i Hajduk

Dinamo ima jedinstvenu priliku potpuno uništiti sezonu najvećem rivalu

Midhat Šljivak

Hajduk i Dinamo odigrat će danas na Poljudu od 19 sati duel polufinala hrvatskog Kupa, a zagrebački klub ima šansu da najvećem rivalu potpuno upropastiti sezonu u kojoj su imali ogromna očekivanja.

Hajduk je donedavno imao ogromne ambicije. Tim s Poljuda je bio vodeći tim HNL-a, ali nekoliko kikseva doveli su ih u jako lošu poziciji u borbi za naslov.

Subotnji poraz na domaćem terenu od najvećeg rivala Dinama (1:0) gurnuo ih je još dalje od sna, a danas im Modri imaju priliku potpuno upropastiti sezonu.

Na Poljudu se od 19 sati igra meč polufinala Kupa Hrvatske. Sasvim je izvjesno da je ovo posljednja šansa za Hajduk da dođu do trofeja jer šanse u prvenstvu su veoma male.

Dinamo će se sasvim sigurno potruditi da uništi sezonu splitskom velikanu. Trener Sergej Jakirović ističe da je cilj jasan - finale.

Oglasi

"Nismo imali puno vremena za odmor. Želimo finale", rekao je Sergej Jakirović i dodaje:

"Moramo biti bolji nego u prošloj utakmici. Imali smo dosta grešaka. Moramo više šutirati. Psihološki trenutak je na našoj strani, oni će sigurno tražiti iskupljenje i očekujem zanimljiviju i otvoreniju utakmicu od subotnje", poruka je trenera zagrebačkog tima.

Karoglan: "Želimo pokazati da nas ne mogu dobiti dva puta"

Trener Hajduka Mislav Karoglan zna šta njegov tim treba učiniti kako bi prošao u finale i ušao u borbu za trofej. Očekuje veliku podršku s tribina.

"Moramo biti hrabiji u završnici, moramo zabiti. Očekujem pun stadion, nema razloga da bude drugačije. Najvažniji je prolaz, sve ostalo se zaboravlja", rekao je Karoglan i nastavlja:

"Očekujem bolji Dinamo, ali to nam je dodatan poticaj, da pokažemo da nas ne mogu pobijediti dva puta."

Oglasi

Ne odustaje Karoglan ni od prvenstva. Tradicija u Kupu s Dinamom im ne ide u prilog jer nisu izbacili Modre punih 14 godina.

"Živi smo još u prvenstvu, ali Kup je prebitan. Tradicije su tu da se ruše".

U Hajduku apsolutno svi vjeruju u prolaz dalje. Nije bilo previše razočarenja.

"Imali smo sastanak. Nema toliko razočaranosti, momci smatraju da su zaslužili više i žele da rezultat bude bolji", poruka je trenera splitskog kluba pred derbi.

Duel Hajduk - Dinamo igra se od 19 sati, a sudit će ga poznati italijanski sudija Fabio Maresca.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi