Foto: Pixsell

Nakon novog poraza od Dinama

Mislavu Karoglanu su postavili pitanje o ostavci, rijeko ko se iznenadio odgovorom

Admin Čaušević

Hajduk je u pet dana izgubio dva puta od Dinama na Poljudu. Pitanje o ostavci u tom slučaju bi bilo neizbježno za bilo kojeg trenera Splićana, pa tako i za Mislava Karoglana. Ovaj put uslijedio je diplomatski odgovor.

Sa visokim ambicijama je ušao Hajduk u drugi dio sezone. Na Poljud je stiglo nekoliko pojačanja, najzvučnija su bila svakako Ivan Perišić i Josip Brekalo.

Karoglan je odradio vrlo dobar posao na kraju jesenjeg dijela sezone, međutim na proljeće su stvari krenule po zlu i Hajduk više ne liči na sebe.

Ako je poraz od Lokomotive bio iskra, dva domaća neuspjeha protiv Dinama su definitivno upalila požar i sve sluti da Hajduk čeka još jedna sezona bez titule.

Pristalice Hajduka su poslije drugog poraza, ovaj put u Kupu, tražile odlazak Karoglana, a mladi trener je slično pitanje dobio na pressici i dao je diplomatski odgovor.

"Ima mjesto gdje ja o tome pričam, neću o tome preko medija", kazao je Karoglan na pitanje da li je razmišljao o ostavci.

Preživio je Karoglan ligaški poraz od Dinama s kojim je znatno umanjio šanse za titulu, dok ostaje da se vidi da li će dočekati i derbi protiv Rijeke na Rujevici nakon eliminacije u Kupu.

Bijeli u posljednje vrijeme djeluju poprilično neuvjerljivo na Poljudu, pošto su ove polusezone izgubili i od Rijeke u direktnom obračunu protiv rivala za vrh.

"Da mi je neko rekao da ću gubiti na Poljudu, ne bih vjerovao", kazao je Karoglan na pitanje o slabim igrama na domaćem terenu.

O samoj Kup utakmici protiv Dinama i novom minimalnom porazu Karoglan je preuzeo krivicu na sebe.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Jako težak poraz, pogotovo prvo poluvrijeme koju je proteklo u dominaciji Dinama. Dobro smo i prošli s tih 0:1. Malo smo se presložili u drugom dijelu, ali bez većih prilika. Ne bih analizirao igrače, ja sam izraziti krivac. Za prvo poluvrijeme ja sam jedini krivac."

I dok se Karoglan sinoć nije bavio analizom igrača, vjerovatno će se u narednim danima analizom njegovog posla baviti klupsko rukovodstvo. Neće biti iznenađenje ako dođe do nove trenerske promjene na Poljudu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.