Rizikovao je sve da bude junak Poljuda, od sada je u pravom košmaru: "Saznao sam za veliki problem"
Tokom nereda na stadionu Poljud uništen je veliki broj stolica; Foto: Pixsell

Kaže da ni sam ne zna kako dalje

Rizikovao je sve da bude junak Poljuda, od sada je u pravom košmaru: "Saznao sam za veliki problem"

Admin Čaušević

Svaka tragedija ima svog junaka. Izuzetak nije ni Hajduk. U porazu od polufinala Kupa samo jedan fudbaler splitskog tima zaslužuje prolaznu ocjenu. Stisnuo je zube i praktično rizikovao karijeru za uspjeh Bijelih.

Mnoge navijače Hajduka zaboljela je duša nakon što su vidjeli u kakvom stanju izgleda Poljud poslije nemilih scena poslije ispadanja splitskog dima od Dinama u polufinalu Kupa Hrvatske.

Navijači Splićana su upali u teren kako bi se obračunali sa pristalicama Dinama, a nakon što su vraćeni na tribinu počeli su lomiti i bacati stolice na atletsku stazu.

Bilo je to dramatičnih 15-ak minuta. Neki od navijača su na kraju privedeni, dok su na Poljudu vidna oštećenja, pogotovo na sjevernoj tribini.

Ovakva reakcija je stigla nakon što je Hajduk u razmaku od pet dana izgubio dva derbija od Dinama. Prvo u prvenstvu, a zatim i u Kupu. Oba puta je bilo 0:1.

Oglasi

Možda i jedini koji zaslužuje prolaznu ocjenu u utakmici polufinala je golman Ivan Lučić koji ima ozbiljnu povredu, ali je svejedno pristao braniti.

Lučić se neplanirano našao na klupi za duel sa Dinamom, a zatim je u 20. minuti dobio i priliku za igru jer se povrijedio Lovre Kalinić.

Lučić je branio povrijeđen i spasio je Hajduk od blamaže; Foto: Cropix

Na golu je bio zaista fantastičan. Imao je niz sjajnih odbrana, pogotovo u drugom dijelu Bruni Petkoviću, a na kraju se činilo i da šepa zbog jakih bolova.

U izjavi za medije poslije meča Lučić je kazao kako ima veliki problem i da je njegova povreda koljena teške prirode te da ne zna šta dalje.

"S Lovrom još ne znam šta je. Ja sam prije sedam dana saznao da imam veliki problem s koljenom. Kako ćemo dalje ne znam. Ostao sam zadnji golman. Teško mi je reći kakav je plan", kazao je Lučić poslije utakmice.

Oglasi

Da stvar bude gora za Lučića, ali i sam Hajduk povrijeđen je i treći golma, talentovani Borna Buljan koji također nije bio u zapisniku.

Inače, trener Hajduka Mislav Karoglan je poslije poraza od Dinama kazao kako Lučić ima rupturu meniskusa, ali da će morati braniti i u narednom periodu. 

Tako će Lučić prema svemu sudeći morati prolongirati operaciju, ponovo stisnuti zube i čuvati gol Hajduka u derbiju protiv Rijeke na Rujevici.

Hajduku je gostovanje kod ljutog rivala posljednja šansa da uhvati voz za titulu i morat će tražiti pobjedu pod svaku cijenu što neće biti imalo lagan zadatak jer je Rijeka u zaista sjajnoj formi što je potvdila i plasmanom u finale Kupa.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Ko bi reko da su ovo slike iz EU?Huti,mala maca za...
0 2
user1685882437
Bravo Torcida, tako se voli svoj klub, spaliti do temelja i stadion i cijeli grad!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi