Karoglan nije jedini kojeg navijači tjeraju iz Hajduka, dvojici igrača je bolje da ne pale mobitele
Foto: Vojko Basic / CROPIX

Samo jedan je zaslužio pohvale

Karoglan nije jedini kojeg navijači tjeraju iz Hajduka, dvojici igrača je bolje da ne pale mobitele

Endin Čaušević

Fudbaleri Hajduka još jednom žestoko su razočarali svoje navijače jer su u svega pet dana dva puta poraženi na Poljudu od ljutog rivala Dinama. Trener Mislav Karoglan ponovo se našao na meti žestokih kritika, ali on nije jedini čijem odlasku se nadaju navijači Hajduka.

Hajduk je od ove sezone imao ogromna očekivanja i vladala je euforija u nadi da će klub s Poljuda konačno osvojiti titulu prvaka Hrvatske.

Međutim, za Splićane sve je propalo u svega pet dana. Dinamo je prvo za vikend slavio na Poljudu sa 1:0 u meču prvenstva i čini se ugasio nadanja ovog kluba u borbi za titulu, a Modri su sinoć istim rezultatom u polufinalu Kupa Hrvatske ponovo savladali svog ljutog rivala.

Nakon prve utakmice na meti žestokih kritika navijača Hajduka našao se trener Mislav Karoglan čiji odlazak traže skoro svi, ali čelnici kluba se po tom pitanju još uvijek ne oglašavaju.

Sigurno da je plasman u finale Kupa bio nada Karoglanu da spasi sezonu, no nakon sinoćnjeg poraza teško je da ćemo ga još dugo gledati na klupi Hajduka.

Oglasi

Hajduk se nakon sinoćnjeg poraza oglasio na Instagramu objavom konačnog rezultata, a potom je krenula lavina komentara ogorčenih navijača koji ne mogu da vjeruju da je ovaj tim sve uopropastio u svega pet dana.

I ovaj put Karoglan je bio glavna meta navijača Hajduka, a za svega nekoliko sati na Instagramu je bilo preko hiljadu komentara.

Većina njih su poručili čelnicima kluba da moraju Karoglanu što prije dati otkaz, te da on već danas više ne smije biti trener Hajduka.

Međutim, bilo je i onih koji smatraju da Karoglan nije jedini koji treba da napusti Hajduk. Pojedini igrači Hajduka su također bili na žestokom udaru, a dvojica su se tu posebno izdvojila.

Oglasi

U pitanju su veznjak Filip Krovinović kojeg su navijači žestoko isprozivali nakon sinoćnje utakmice i poručili da ovaj 34-godišnjak više ne zaslužuje da bude igrač Hajduka, te da mu se klub na ljeto treba zahvaliti na saradnji.

Pored Krovinovića kritike je dobio i golman Lovre Kalinić koji je izašao iz igre nakon što je Dinamo poveo sa 1:0. Umjesto njega ušao je Lučić koji je spasio Hajduk pravog potopa jer je imao nekoliko nevjerovatnih odbrana.

Lučić je i pored povrede meniskusa koljena ušao umjesto povrijeđenog Kalinića i briljirao je što navijači Hajduka itekako znaju da cijene.

"Krovinović, Kalinić, Karoglan. Dat im papire i hvala doviđenja", "Lučiću spomenik, jedini zaslužuje pohvale", "Lučić je zaslužio kapitensku traku", "Karoglane molim te otiđi", "Krovinović najgori na terenu, sramota neka ga bude", "Ovo ne bi ni Guardiola spasio", "Krovinoviću hvala ti za sve, doviđenja", "Kaliniću uzeti kapitensku i dati Lučiću", "Lučić s jednom nogom bolji nego Kalinić s dvije", samo su neki od komentara bijesnih navijača Hajduka.

Oglasi

Oglasi

Inače, bilo je komentara i na činjenicu da je Ivan Perišić konačno debitovao za Hajduk jer je odigrao skoro pola sata u sinoćnjem meču.

Navijači Hajduka poručili su da im je žao što je Perišić debitovao u tako sramotnom izdanju Hajduka, ali vjeruju da je uspio ipak da pokaže klasu jer je upravo on kreirao dvije prilike za Hajduk nakon ulaska u igru.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Što se tiče Kupa Hrvatske igrači Dinama u finalu igraju protiv Rijeke koja je pobijedila Lokomotivu. Do kraja sezone će ovo biti okršaj Dinama i Rijeke za oba trofeja jer se ovi timovi bore i za titulu prvaka u kojoj je čini se Hajduk već otpisan.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi