Nevjerovatna reakcija Petkovića dok prema njemu hrli masa: Policajac ga gura, a on mrtav-hladan!

Pokazao je neustrašivost

Nevjerovatna reakcija Petkovića dok prema njemu hrli masa: Policajac ga gura, a on mrtav-hladan!

Admin Čaušević

Bruno Petković je jedini kojem je policija dozvolila da stane pred navijače Dinama nakon nereda na Poljudu, a kapiten Modrih je i prilikom samog incidenta pokazao nevjerovatnu količinu neustrašivosti.

I dok su ostali igrači Dinama trčali punom brzinom u svlačionicu kada su navijači Hajduka upali u teren, Petković je bio hladan kao led i mnogi su ostali iznenađni njegovom dozom neustrašivosti.

Prema riječima trenera Sergeja Jakirovića neki od članova Modrih su trčali brzinom od 35 km/h, a sam trener je priznao da je povrijedio zadnju ložu.

Petković je izašao potpuno nepovrijeđen te se koliko god to zvučalo nevjerovatno odšetao sa terena. Scenu pogledajte ovdje.

Sjajni napadač uopšte nije paničio, rukama je pokazivao polako i da se situacija smiri i čak kad mu je policijac prišao.

Oglasi

Upozorio je policajac Petkovića, a fudbaler Dinama je na sve reagovao mirno te opušteno razgovarao sa policajcem koji ga je čuvao za leđa i savjetovao mu da napusti teren.

Na desetine navijača Hajduka je utrčalo na teren, krenuli su prema BBB-a, ali je policija na vrijeme spriječila teži obračun.

Mnogi navijači Dinama su odmah primjetili Petkovićevu neustrašivost i ostali odušljevljeni. Međutim to nije bio jedini veliki gest kapitena Zagrepčana.

Kada se smirio haos, iskusni golgeter je prišao tribini s Bad Blue Boysima, uzeo megafon u ruke te je održao kratki kapitenski govor.

Oglasi

"Hvala vam na podršci i hvala na svemu. Vani je puno ranjenih, policija moli da sad i mi ne provociramo i da s vama ne razgovara cijela ekipa. Hvala na svemu, pobijedili smo, nastavit ćemo i dalje, vidimo se u nedjelju na Maksimiru", poručio je Petković.

Prisutni navijači Dinama su na sve reagovali sa odušeljenjem te su dali veliku podršku svom kapitenu koji je nakon svega u Zagrebu sigurno postao još veća zvijezda.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zanimljivo da je Petković bio jedini fudbaler Modrih kojem je policija dopustila da priđe popularnim Boysima, vjerovatno razlog zato je što je kapiten ekipe.

Dinamo će u nedjelju na svom stadionu dočekati Istru 1961. Dvije pobjede u pet dana na Poljudu ne trebaju biti ljepša pozivnica pristalicama Modrih da od 17 sati budu na tribinama Maksimira.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Če si kvadratn,si pač debil...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi