Englez se odlično snašao

Mašina za novac, a tek su mu 23: Foden mjesečno zaradi bogatstvo, a da ne udari loptu

Admin Čaušević

Engleski ofanzivac Phil Foden ostvario je zaradu od oko 5 miliona eura ne računajući platu koju dobija od Manchester Cityja, tako je njegovo bogatstvo porazlao za 2 miliona eura za godinu ili oko 170.000 eura sedmično.

Fodenova rastuća zarada otkrivena je u računima podnesenim jučer za agenciju Rondog Sports Ltd koja se inače brine za njegovu zaradu od prava na lik.

Sjajni fudbaler Manchester Cityja između ostalog ima potpisane ugovore s Nikeom, Hugo Bossom i draguljarskom tvrtkom Cernucci.

Najbolji igrači također zarađuju od prodaje robe uključujući dresove koje nose njihovo ime, plus za autograme, snimanje videa pa čak i broj na dresu.

Upravo to je omogućilo Fodenu da mu bogatstvo zarade za 2 miliona eura u godinu dana ili oko 170.000 eura mjesečno.

Osim toga Foden u Manchester Cityju ima sedmičnu platu od oko 230.000 eura što znači da mjesečno na njegov račun legne više od milion eura.

"Phil je spretan izvan terena kao i na njemu. Slava i bogatstvo su mu došli rano, ali ima mudru glavu na mladim ramenima i brine se da njegova budućnost i budućnost njegove porodice bude pozlaćena", kazao je neimenovani izvor za The Sun.

Engleska zvijezda ima 10.6 miliona pratitelja na Instagramu, a njegov petogodišnji sin Ronnie s partnericom Rebeccom ima 3.6 milijuna fanova na stranici nakon što je otvorili njegovi roditelji.

Foden je ove sezone zaista fantastičan, a Englezi od 23-godišnjaka očekuju velike stvari ne predstojećem Evropskom prvenstvu pošto u dresu Cityja igra sjajno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U posljednjem ligaškom duelu igranom protiv Aston Ville zabio je hat-trick te pokazao da je spreman preuzeti lidersku ulogu kada nema Erlinga Haalanda ili Kevina De Bruynea.

Sjajni ofanzivac je izdanak omladinske škole Cityja, a njegova vrijednost je čak 130 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.