Guardiola došao pred novinare i priznao šta mu je doktor rekao 10 minuta prije: "Zvučao je ozbiljno"

Nema kraja lošim vijestima za španskog stručnjaka

Guardiola došao pred novinare i priznao šta mu je doktor rekao 10 minuta prije: "Zvučao je ozbiljno"

Endin Čaušević

Pep Guardiola prije nekoliko dana žalio se na zgusnut raspored kojeg ima Manchester City pred dvomeč protiv Real Madrida u četvrtfinalu Lige prvaka. Jasno je zbog čega Guardiola toliko "kuka" jer je od ljekarskog tima dobio nove loše vijesti.

Manchester City će u aprilu odigrati čak osam utakmica što je zaista previše i nije ni čudo što se Guardiola već odavno žali na takav raspored jer je nemoguće da izbjegne učestale povrede svojih igrača.

Jasno je da je Real Madrid s te strane u prednosti kada su u pitanju mečevi četvrtfinala jer će kraljevski klub u istom periodu odigrati tek tri utakmice u La Ligi.

Pred prvi meč koji se igra iduće sedmice Real Madrid ima čak devet dana odmora dok će Građani u tom istom periodu odigrati dvije utakmice i imat će tek tri dana za pripremu za utakmicu u Madridu.

Guardiola je mnogo puta isticao da tako zgusnut raspored šteti svakoj ekipi i da u Engleskoj jednostavno "nemaju takta" za takve stvari i bitno im je da "naguraju" što više mečeva u raspored kako bi se zaradilo što više novca.

Španac nije jedini koji to govori jer je ranije glasan na tu temu itekako bio i Jurgen Klopp. Jasno je svima zbog čega se Guardiola žali na takav raspored jer skoro da nema dana da se neko od igrača Cityja ne požali na povredu.

Oglasi

Poseban problem je defanziva jer su mnogi igrači povrijeđeni, a van terena trenutno su Nathan Ake, John Stones, Ederson i Kyle Walker.

Walker se povrijedio još na reprezentativnom okupljanju prije dvije sedmice što je za Guardiolu bio poseban udarac. Španac se nadao da će Walker biti spreman za meč protiv Real Madrida iduće sedmice, ali situacija nije obećavajuća.

Ljekarski tim je pred sami početak press konferencije saopštio Guardioli još jedne loše vijesti, a to je da skoro ne postoje šanse da Walker zaigra iduće sedmice protiv Real Madrida. No, Guardiola je bio optimista jer zna da će Walker učiniti sve da zaigra i nada se čudu.

"Doktor mi je rekao da Kyle Walker neće biti spreman iduće sedmice da igra protiv Real Madrida. No, Kyle je Kyle. On je ima posebnu genetiku. Iako je doktor zvučao baš ozbiljno i bez optimizma ja se još nadam jer Kyle je Kyle", rekao je Guardiola.

Oglasi

Utakmica između Real Madrida i Manchester Cityja igra se narednog utorka na stadionu Santiago Bernabeu s početkom u 21 sat.

No, Građane ćemo već večeras vidjeti ponovo na terenu jer im na Etihad stiže Aston Villa u okviru 31. kola Premiershipa, a u subotu ovaj tim gostuje Crystal Palaceu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S druge strane Real Madrid je prošlog petka pobijedio Athletic Bilbao sa 2:0 i ekipa Carla Ancelottija nema nijednu utakmicu u rasporedu do okršaja s aktuelnim prvakom Evrope.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi