Ma, kakav Haaland: Svijet je danas vidio svjetsku klasu, Pep Guardiola mu se lično naklonio
Španski stručnjak hvali Fodena

23-godišnjak je mašina

Ma, kakav Haaland: Svijet je danas vidio svjetsku klasu, Pep Guardiola mu se lično naklonio

M. Šljivak

Manchester City je u velikom gradskom derbiju savladao Manchester United s 3:1, a do pobjede je tim Pepa Guardiole vodio Phil Foden koji je postigao dva gola.

Za Phila Fodena danas je poseban dan. Postigao je dva pogotka najvećem rivalu Manhcester United i odveo je City do trijumfa.

23-godišnjak je pokazao da je istinska zvijer od igrača. Naklonio mu se i Pep Guardiola lično.

"On rješava utakmice. Igrači svjetske klase preuzimaju odgovornost i to je ono što on radi", rekao je Guardiola i nastavlja hvaliti sjajnog napadača.

"Dovoljno je ponizan, voli igrati fudbal, ima nevjerovatnu radnu etiku. Može igrati lijevo, desno, lažnu devetku. Da, bio je zaista dobar", govori Guardiola.

Oglasi

Za njega nema dileme ko je najbolji igrač Premier lige: "Phil Foden je trenutno najbolji igrač Premiershipa".

Foden ove sezone igra zaista fenomenalno. U 27 utakmica Premier lige ostvario je učinak od 11 golova i sedam asistencija. Ukupno u sezoni u svim takmičenjima ima 18 golova i 10 asistencija u 40 utakmica.

Phil Foden je dijete Cityja. Prošao je sve omladinske kategorije kluba, dočekao je šansu u prvom timu i maksimalno ju je iskoristio.

Zadovoljan je i Foden onim što je napravio. Ističe da radi žestoko.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To je moj cilj - odlučivati velike utakmice. To želim stalno raditi, dokazujem ove sezone da sam sposoban za to. Radim naporno. Dobro znam šta pobjeda znači navijačima", istakao je Foden.

Dostigao je 23-godišnjak vrhunski nivo igre. Pep Guardiola mu se danas naklonio i kada se iz njegovih usta čuju takve riječi pohvale, onda definitivno znaš da su riječi na mjestu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676663874
Jos malo osjetit ces pakao Enfilda celavi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi