Bez De Bruynea i Haalanda Manchester City pokazao silu, jedan tim je ispao iz trke za titulu!
Phil Foden postigao hat-trick u trijumfu Manchester Cityja protiv Aston Ville.

Aston Villa nemoćna na Etihadu

Bez De Bruynea i Haalanda Manchester City pokazao silu, jedan tim je ispao iz trke za titulu!

Eldar Ganibegović

Manchester City je večeras u 31. kolu engleske Premier lige na Etihadu slavio protiv Aston Ville rezultatom 4:1. Tako je tim iz Birminghama i definitivno otpao u trci za prvaka Engleske.

Tim Pepa Guardiole u 11. minuti dolazi do prednosti. Doku je poslao loptu za Rodrija koji pogađa za 1:0.

Međutim, samo devet minuta kasnije gosti dolaze do izjednačenja. Duran se najbolje snašao u kaznenom prostoru Cityja i postigao gol.

Jack Grealich u 24. minuti šutira tik pored gola, da bi Olsen zaustavio sjajan pokušao Alvareza 13 minuta kasnije.

Igrala se prva minuta sudijske nadoknade kada kreće show Phila Fodena koji je večeras postigao hat-trick. Sjajno je izveo slobodan udarac i pogodio za 2:1.

Alvarez je imao još jednu šansu do odlaska na odmor, nije pogodio. Na samom otvaranju drugog dijela prijete Doku i Silva, ali nije bilo gola.

Oglasi

Luiz i Lenglet su imali zatim dvije šanse za Villu, nisu ih iskoristili, a zatim slijedi, kako to obično biva u fudbalu, brza kazna.

Phil Foden je u 62. i 69. minuti postigao još dva pogotka, kompletirao hat-trick i zapečatio pobjedu i nova tri boda za Manchester City.

Večeras su meč na klupi presjedili De Bruyne i Haaland, Ederson nije igrao zbog povrede kao i Walker, no i bez njih je City upisao uvjerljivu pojedu.

Aston Villa je tako i definitivno ispala iz trke za prvaka. Ima 59 bodova na četvrtom mjestu za koje će se do kraja sezone boriti s Tottenhamom koji ima dva boda i utakmicu manje na petoj poziciji.

Prvi je Arsenal sa 68 bodova, tri manje ima treći Manchester City, dok je sa 67 bodova drugi Liverpool, no Redsi imaju i meč manje i između ova tri tima će se tražiti prvak Engleske.

Oglasi

Naredno kolo Manchester Cityju donosi gostovanje kod Crystal Palacea, dok će Aston Villa u Birminghamu biti domaćin Brentfordu.

Premiership, 31. kolo:

Manchester City - Aston Villa 4:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City (4-2-3-1): Ortega; Gvardiol, Akanji, Dias, Lewis; Silva, Rodri; Grealish, Foden, Doku; Alvarez.

Aston Villa (4-4-2): Olsen; Digne, Lenglet, Diego Carlos, Konsa; Rogers, Luiz, Iroegbunam, Zaniolo; Diaby, Duran.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Dobro je prošla Aston villa , bayern je 4 komada primio u dvije utakmice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi