Redsi opet na vrhu

Na Anfieldu se nakon dugo vremena "ukazao" Steven Gerrard: Golčina za pobjedu, možda i za titulu!

Edmir Škorić

U jednom od posljednjih mečeva 31. kola engleske Premier lige Liverpool je večeras na Anfieldu ugostio Sheffield United i pošteno se namulio za nova tri boda. Slavio je na kraju s 3:1.

Od samog početka Liverpool je krenuo žestoko, mada je prvu šansu imao autsajder Sheffield, kada je već u prvoj minuti James McAtee pucao, a Caoimhin Kelleher odbranio. U šestoj minuti Mohamed Salah uzvraća, a Ivo Grbić je siguran.

I onda praktično iz ni čega dolaze domaći do vodstva. Grbić je bio neoprezan u želji da ispuca loptu, oklijevao je, na kraju je pogodio Darwina Nuneza, pa Urugvajac najčudnijim golom u karijeri donosi veliku radost na tribinama Anfielda.

Želio je Liverpool što prije i do drugog gola kako bi dokrajčio goste. U 34. minuti dobar udarac Alexisa Mac Allistera, no otišla je lopta pokraj stative. Nije Liverpool puno toga pokazao u prvih 45 minuta, ali je imao vodstvo.

U nastavku dominacija Liverpoola, ali nisu jednostavno domaći fudbaleri bili na onom svom prepoznatljivom nivou, da bi rasterećeni Sheffield uspio šokirati i doći do 1:1 u 59. minuti. Iz kontre Sheffieldu donosi izjednačenje defanzivac domaćih Conor Bradley, koji je postigao autogol.

Bio je to pravi šok za Liverpool, brozo je Klopp reagovao i to, zanimljivo, izbacivanjem Salaha, a umjesto njega uveo je u igru Harveya Elliotta, dok je Ryana Gravenbercha zamijenio Andrew Robertson.

Nakon kornera u 65. minuti dobra šansa za Liverpool, Virgil van Dijk je glavom pucao poslije ubačaja Dominika Szoboszlaija, ali Grbić se iskupio za grešku iz 17. minute i sjajnom odbranom sačuvao svoj gol.

U 70. minuti Anel Ahmedhodžić u zadnji čas izbacuje ispred Luisa Diaza i ostavlja Sheffield u igri za veliki bod, ali žestoki napadi Redsa su nastavljeni i činilo se kako je samo pitanje vremena kada će ponovo doći do pogotka. U 74. minuti jako blizu. Rezervisti su zamalo donijeli rezultat Kloppu. Ubacio je Elliott, a Robertson u trku šutira pokraj gola.

I onda je u 77. minuti Mac Allister raspalio po lopti i zabio eurogol udarcem sa oko 18 metara. Argentinac je odigrao sjajan meč, zaustavljao prodore gostiju, a začinio sve spektakularnim golom u stilu legendarnog kapitena Liverpoola Stevena Gerrarda. U 85. minuti Argentinac je mogao dodatno da se proslavi, sjajno je gađao iz slobodnjaka, ali je okvir gola spasio goste.

Želio je Liverpool i treći gol i na kraju ga je i postigao u 90. minuti. Povratnik Robertson perfektno je centrirao, a Gakpo glavom loptu poslao u mrežu Grbića, koji je imao dobrih intervencija, no ovdje nije mogao apsolutno ništa.

Liverpool se s ova tri boda vratio na prvo mjesto sa 70 bodova, a iza su Arsenal sa 68 i Manchester City sa 67 bodova. Redsima u narednom kolu slijedi teško gostovanje kod Manchester Uniteda na Old Traffordu.

Inače, večeras se igra i meč Chelsea - Manchester United, a na Stamford Bridgeu je trentuno 2:2 nakon 45 minuta igre.

Liverpool - Sheffield 3:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool: Caoimhin Kelleher (GK), Joe Gomez, Virgil van Dijk (C), Ibrahima Konate, Luis Diaz, Dominik Szoboszlai, Darwin Nunez, Alexis Mac Allister, Mohamed Salah, Ryan Gravenberch, Conor Bradley.

Sheffield: Ivo Grbić (GK), Auston Trusty, Gustavo Hamer, Ben Brereton Diaz, Anel Ahmedhodžić, Jack Robinson (C), Jayden Bogle, Vinicius Souza, Ollie Arblaster, James McAtee, Mason Holgate.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.