Golobradi mladić i frizura "na nulu", od snova nije odustajao, a danas igra za svjetskog velikana

Rad, trud i odricanje njemu su se itekako isplatili

Golobradi mladić i frizura "na nulu", od snova nije odustajao, a danas igra za svjetskog velikana

Endin Čaušević

San svakog dječaka koji počne trenirati fudbal jeste da zaigra u nekom od najvećih svjetskih klubova, no samo rijetki na kraju uspiju u tome. Jedan od njih je i Dominik Szoboszlai koji nastupa za Liverpool, a sada se pojavila i njegova fotografija kada je tek bio na samom početku.

Ovaj 23-godišnjak je prošlog ljeta napravio transfer karijere kada je odlučio da napusti Red Bull Salzburg i karijeru nastavi u dresu Liverpoola koji je za njega platio čak 70 miliona eura.

Szoboszlai se na Anfieldu pokazao kao veoma dobro pojačanje i uspio je da opravda silni novac koji je uložen u njega.

Ono što je Redsima najbitnije jeste da ima tek 23 godine i da je najbolji period karijere tek pred ovim Mađarom.

Szoboszlai je nedavno u jednom razgovoru rekao da mu je san uvijek bio da igra u velikom klubu i da je on dolaskom na Anfield ostvaren. I sam ne može da vjeruje koliko mu se život preokrenuo za tek nekoliko godina, ali rad i trud su se itekako isplatili.

Oglasi

Mađarski reprezentativac je karijeru počeo prvo u Videotonu gdje je igrao za pjetliće, ali je još 2007. godine došao u Fonix u kojem je proveo narednih osam godina.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija Szoboszlaija dok je igrao za Fonix i maštao o tome da postane fudbaler nekog slavnog kluba.

Ošišan "na nulu" i tako golobrad imao je velike snove i uspio je da ih ostvari što nažalost mnogim dječacima ne uspije. No, Szoboszlaiju su se karte posložile i u svega šest godina sve se promijenilo.

   Fotografija na kojoj je Dominik Szoboszlai dok je još bio na početku karijere i igrao za mađarski Fonix

On je Fonix napustio na ljeto 2017. godine dok je igrao za juniorski tim i pridružio se akademiji Red Bull Salzburga što je bio fantastičan potez. Salzburg je tada platio 500.000 eura za njega i bilo je jasno o kakvom potencijalu se radi.

Proveo je pola godine na posudbi u Lieferingu gdje je imao zapaženu ulogu zbog čega ga je Salzburg ranije od planiranog vratio u tim. Nakon tri godine u prvoj ekipi Salzburga odlazi u Leipzig za 36 miliona eura gdje je "eksplodirao".

Oglasi

Nakon dvije sjajne godine koje je imao u njemačkom klubu ispunio je san. Stigla je ponuda Liverpoola, a on nije dugo razmišljao i odlučio je da na Anfieldu nastavi karijeru.

U dosadašnjem dijelu sezone Szoboszlai je za Redse u svim takmičenjima odigrao 34 utakmice, dao je sedam golova i upisao pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako ima tek 23 godine već je odavno kapiten reprezentacije Mađarske koju je uspio odvesti na Evropsko prvenstvo. Za nacionalni tim odigrao je 40 utakmica i zabio je 12 golova.

Inače, s Liverpoolom ima ugovor do ljeta 2028. godine i sedmičnu platu oko 130.000 eura.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi