Kevin de Bruyne izveo maestralnu partiju (Foto: EPA)

Dva gola i asistencija za trijumf Cityja

Fudbalski svijet danas se naklonio majstoru igre Kevinu de Bruyneu

Midhat Šljivak

Manchester City savladao je kao gost na Selhurst Parku u Londonu ekipu Crystal Palacea s 4:2 u susretu 32. kola engleske Premier lige. Građane je do trijumfa vodio nestvarni Kevin de Bruyne s dva prekrasna gola i asistencijom.

Manchester City nastavlja veliku borbu za titulu prvaka s Liverpoolom i Arsenalom. Građani su do nova tri boda došli u Londonu gdje su razbili Crystal Palace.

Nije tim Pepa Guardiole imao obećavajući početak meča. Ispali su u odbrani već nakon tri minute, a Mateta to koristi i postiže pogodak za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Opasan je bio Palace po gol Ortege. Imali su još nekoliko dobrih pokušaja, Ayew je pogodio i okvir gola, da bi s druge strane zablistao Kevin de Bruyne.

Nevjerovatni Belgijanac je spektakularnim golom u 13. minuti meča izjednačio na 1:1, da bi u drugom poluvremenu zaokružio svoju fenomenalnu partiju.

Prednost Cityju u 47. minuti donosi Lewis pogotkom za 2:1, a zatim na scenu stupa De Bruyne i u četiri minute završava posao u Londonu.

U 66. minuti De Bruyne je uposlio Haalanda koji podiže prednost Građana na 3:1, da bi četiri minute kasnije Belgijanac još jednim spektakularnim pogotkom povećao rezultat na 4:1.

Konačnih 4:2 djelo je Odsonnea Edouarda koji je mrežu Ortege zatresao u 86. minuti meča.

City je tako došao do 70. boda i izjednačio se s Liverpoolom na čelu Premier lige uz napomenu da Redsi imaju utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 32. kolo:

Crystal Palace - Manchester City 2:4

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.