Nezadovoljni De Bruyne krenuo u raspravu s Guardiolom - Nakon meča dobio je odgovor s osmijehom
Nije Belgijanac bio zadovoljan izmjenom

Jasna poruka španskog stručnjaka

Nezadovoljni De Bruyne krenuo u raspravu s Guardiolom - Nakon meča dobio je odgovor s osmijehom

M. Šljivak

Pep Guardiola je u derbiju protiv Liverpoola odlučio na 20-ak minuta prije kraja zamijeniti Kevina de Bruynea. Belgijancu se to nije dopao, ušao je u raspravu s menadžerom Manchester Cityja kojem se takva njegova reakcija dopala.

Ne dešava se često da Kevin de Bruyne ne igra ključne minute u važnim utakmicama. Ipak, danas protiv Liverpoola Belgijanac je na 20 minuta prije isteka regularnog vremena morao na klupu, a zamijenio ga je sunarodnjak Jeremy Doku.

De Bruyne nije bio oduševljen činjenicom da mora na klupu. Imao je kratak razgovor s Guardiolom pri izlasku iz igre i vidjelo se njegovo nezadovoljstvo.

Nakon utakmice menadžer Građana ističe da je izuzetno sretan što je njegova zvijezda tako reagovala na izmjenu.

"Dopala mi se ta reakcija. Sad je sretan. Volim što se naljutio", poručio je Pep Guardiola i potom je dodao:

Oglasi

"Dobro je što je tako reagovao. Imat će šansu u narednoj utakmici pokazati jesam li pogriješio", jasan je menadžer Manchester Cityja.

Kevin de Bruyne je upisao asistenciju za gol Cityja. Još je jednom pokazao kakav je majstor i da mu nema ravnog kada su dodavanja u pitanju.

Guardiola nije nezadovoljan bodom s Anfielda

Pep Guardiola nije nezadovoljan osvojenim bodom na Anfieldu. Očekivao je žestok meč, a to je na kraju i dobio.

Oglasi

"Ova utakmica opisuje oba kluba u prethodnih nekoliko godina", rekao je Pep aludirajući na to da su igrali ofanzivno i za gol više i nastavlja s pričom:

"Na tom stadionu moraš se nekad braniti, moraš igrati, igrati i igrati. Poklonili smo im penal, a na ovom stadionu nakon toga uvijek stiže cunami prema svakom ko ima loptu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pokazali smo zašto smo veliki rivali. Znamo kako je teško igrati na Anfieldu, za njih je kad dođu kod nas na Etihad. Volio bih da smo pobijedili, ali oni su još jednom pokazali kakav kvalitet imaju. Ima još 10 utakmica do kraja, dosta toga se može desiti", rekao je Guardiola.

Na tabeli Premiershipa u vrhu su Arsenal i Liverpool sa po 64 boda, a Manchester City je na 63.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti