Vikend nije mogao bolje početi: Savršenstvo Kevina De Bruynea, a onda Haaland...

City ima teško gostovanje

Vikend nije mogao bolje početi: Savršenstvo Kevina De Bruynea, a onda Haaland...

Edmir Škorić

Počelo je sjajno za Crystal Palace, koji je u trećoj minuti poveo protiv Manchester Cityja, ali na odgovor Građana nije se dugo čekalo.

Aktuelni prvak Engleske želi da nastavi svoj niz i potrebna mu je pobjeda kako bi nastavio trku za odbranu titule.

No, po goste je loše krenulo jer je Mateta u 3. minuti pogodio mrežu rezervnog golmana gostiju Ortege, a u 13. minuti pravo remek - djelo fudbalskog doktora Kevina De Bruynea.

Belgijski reprezentativac je iskosa s lijeve strane pogodio gornji suprotni ugao gola Palacea i donio Manchester Cityju ekspresno izjednačenje.

Oglasi

Ovo je bio tek drugi gol ove sezone De Bruynea u Premier ligi. Dosta nije igrao zbog povrede, no vratio se i zahvaljujući njemu City ponovo djeluje nepobjedivo.

Nakon gola De Bruynea, Erling Haaland je imao zicer, izašao je sam pred gol domaćih, ali mu je Henderson odbranio udarac.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1776578799146323972[/twitter]

Vidjet ćemo hoće li do kraja opravdati ulogu velikog favorita i upisati pobjedu. Ukoliko se to dogodi, City će imati 68 bodova, koliko i Arsenal, te dva manje od Liverpoola, kojeg očekuj teško gostovanje Manchester Unitedu na Old Traffordu.

Za City ova utakmica dolazi u veoma lošem trenutku budući da će za nekoliko dana gostovati Real Madridu u prvoj utakmici četvrtifnala Lige prvaka.

Oglasi

Guardiola javno kuka. Smatra da je raspored prenaporan za njegove igrače i da Građani jednostavno moraju dobiti meč u prvenstvu.

"Da imamo 18 bodova prednosti u Premier ligi s oba oka bih gledao prema Madridu. To međutim nije slučaj. Treći smo, ne tako daleko od vrha, ali ako izgubimo bodove bit će gotovo nemoguće da osvojimo prvenstvo. Ovaj meč moramo dobiti", rekao je Guardiola pred Crystal Palace.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prošle godine smo osvojili trostruku krunu. Prvenstvo je ipak najvažnije. Ne kažem da nije lijepo uzeti trofej Lige prvaka, naravno da jeste, ali sad znamo kako je to i mirni smo. Ali, ljepše je uzeti ligu jer ju je mnogo teže osvojiti. Ima više utakmica, recimo sedmično dvije ili tri utakmice", pomalo je ironično poručio Guardiola.

Bitka za trofej nastavit će se do samog kraja sezone. Pep očigledno cilja novu titulu, a do kraja sezone protivnici su mu Crystal Palace, Luton, Tottenham, Brighton, Nottingham Forest, Wolves, Fulham i West Ham.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi