Ma kakav Luka Modrić! Drugi veznjak je najbolji na svijetu, ovo je samo još jedan dokaz toga
Luka Modrić polako ide silaznom putanjom, drugi je najbolji na svijetu.

Hrvat u jeseni karijere

Ma kakav Luka Modrić! Drugi veznjak je najbolji na svijetu, ovo je samo još jedan dokaz toga

E. Ganibegović

Bez imalo suzdržavanja treba reći da je Luka Modrić jedan od najboljih veznjaka svijeta svih vremena. No, trenutno nije najbolji. Taj epitet nosi drugi fudbaler.

Posljednjih 15-ak godina obilježio je i Luka Modrić. Fantastični Hrvat bio je jedan od ključnih igrača za velike uspjehe koje su postigli reprezentacija Hrvatske i Real Madrid.

Međutim, bivši igrač GNK Dinamo Zagreb i HŠK Zrinjski sada je u jeseni karijere. Jasno je da više nije na nivou kao prije, a epitet najboljeg veznjaka svijeta preuzeo je drugi igrač.

Strašna ponuda za Kevina de Bruynea

U posljednje vrijeme se spominjalo kako bi Kevin de Bruyne mogao napustiti Manchester City. Međutim, čelnici tima s Etihada rade sve da to tako ne bude.

Stoga su u Manchester Cityju odlučili da ponude novi ugovor Belgijancu. Žele da mu produže ugovor do 2026. godine, odnosno za još godinu dana. 

Međutim, čak i Manchester Cityju se teško nositi s klubovima iz Saudijske Arabije. Ponuda koju ima na stolu je jednostavno nevjerovatna.

Oglasi

Navodno su Saudijci spremni ponuditi KDB-ju platu od čak 50 miliona eura po sezoni. Bila bi to najveća plata jednog veznjaka u Saudijskoj Arabiji.

To je još jedan dokaz da je Kevin de Bruyne u ovom momentu najbolji veznjak svijeta. Istina je da Saudijci daju ogromne plate, ali uglavnom ofanzivcima, dok je De Bruyne ipak druga priča.

Inače, Kevin de Bruyne je ove sezone zbog povrede igrao tek četiri utakmice. I na njima ima sjajan učinak od jednog gola i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vratio se prije osam dana u tim i golom i asistencijom donio pobjedu Manchester Cityju od 3:2 protiv Newcastlea. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi