Sudija je rekao da penala nema

Engleska bruji o detalju sa utakmice u Londonu - U glavnim ulogama Joško Gvardiol i Eze

Esmer Oštraković

Fudbaleri Manchester Cityja ostvarili su pobjedu u gostima kod Crystal Palacea, te su na taj način prebacili pritisak na Liverpool i na Arsenal. Konačan rezultat na ovom susretu bio je 4:2 u korist gostujućeg tima.

Krenulo je sjajno za domaće. Mateta je iskoristio asistenciju Whartona i doveo je svoju ekipu u vodstvo. Igrala se 3. minuta i bio je to pravi šok za gostujuće igrače.

Ipak, jako brzo su se igrači Manchester Cityja "sabrali", te su počeli igrati onako kako najbolje znaju. Donijelo im je to poravnanje u 13. minuti nakon prelijepog gola De Bruynea.

Do kraja prvog poluvremena Manchester City je pokušavao da postigne novi gol i da napravi preokret, ali to im nije pošlo za rukom i pri rezultatu 1:1 se otišlo na odmor.

Na samom otvaranju drugog poluvremena gosti stižu do toliko željenog gola i do preokreta. Strijelac je u 47. minuti bio Lewis.

Nakon toga domaći su se otvorili, a to su igrači Manchester Cityja itekako znali iskoristiti. Prvo je Haaland postigao gol u 66. minuti, a zatim i De Bruyne četiri minute kasnije.

Do kraja utakmice domaći su uspjeli smanjiti na 4:2, a strijelac gola bio je Edouard nakon asistencije Schluppa.

Detalj o kojem bruji Engleska desio se u samoj završnici prvog poluvremena, a u glavnoj ulozi bili su Joško Gvardiol i Eze.

Naime, nakon jednog centaršuta prema Ezeu Gvardiol ga je "zagrlio", a fudbaler domaće ekipe je pao. Sudija Paul Tierney se nije oglasio, a to je izazvalo veliki revolt domaćih.

Nakon susreta društvene mreže "gore" i svi pričaju o onome što se dogodilo na ovoj utakmici.

Oglasio se čak i legendarni fudbaler Ian Wright.

"Dalot je bio nespretan i bio je kažnjen, a Gvardiol je nespretan i nema penala", napisao je Wright.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno Wright je aludirao na pelan koji je dosuđen protiv Manchester Uniteda za Chelsea u utakmici Premiershipa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.