Fudbalski svijet danas se naklonio majstoru igre Kevinu de Bruyneu
Kevin de Bruyne izveo maestralnu partiju (Foto: EPA)

Dva gola i asistencija za trijumf Cityja

Fudbalski svijet danas se naklonio majstoru igre Kevinu de Bruyneu

Midhat Šljivak

Manchester City savladao je kao gost na Selhurst Parku u Londonu ekipu Crystal Palacea s 4:2 u susretu 32. kola engleske Premier lige. Građane je do trijumfa vodio nestvarni Kevin de Bruyne s dva prekrasna gola i asistencijom.

Manchester City nastavlja veliku borbu za titulu prvaka s Liverpoolom i Arsenalom. Građani su do nova tri boda došli u Londonu gdje su razbili Crystal Palace.

Nije tim Pepa Guardiole imao obećavajući početak meča. Ispali su u odbrani već nakon tri minute, a Mateta to koristi i postiže pogodak za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Opasan je bio Palace po gol Ortege. Imali su još nekoliko dobrih pokušaja, Ayew je pogodio i okvir gola, da bi s druge strane zablistao Kevin de Bruyne.

Nevjerovatni Belgijanac je spektakularnim golom u 13. minuti meča izjednačio na 1:1, da bi u drugom poluvremenu zaokružio svoju fenomenalnu partiju.

Oglasi

Prednost Cityju u 47. minuti donosi Lewis pogotkom za 2:1, a zatim na scenu stupa De Bruyne i u četiri minute završava posao u Londonu.

U 66. minuti De Bruyne je uposlio Haalanda koji podiže prednost Građana na 3:1, da bi četiri minute kasnije Belgijanac još jednim spektakularnim pogotkom povećao rezultat na 4:1.

[twitter]https://twitter.com/SimplyGoal/status/1776596358583013714[/twitter]

Konačnih 4:2 djelo je Odsonnea Edouarda koji je mrežu Ortege zatresao u 86. minuti meča.

City je tako došao do 70. boda i izjednačio se s Liverpoolom na čelu Premier lige uz napomenu da Redsi imaju utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 32. kolo:

Crystal Palace - Manchester City 2:4

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi