Čestitamo Bayer Leverkusenu titulu prvaka Njemačke.

Od 0:2 do 3:2

Titula je odavno izgubljena, ali Bayern ne prestaje da se bruka - Heidenheim ponizio Bavarce!

Eldar Ganibegović

Bayer Leverkusen će postati novi prvak Njemačke, to je već odavno jasno, ali Bayern ne prestaje da se bruka i niže neshvatljive poraze. Danas je od Bavaraca bio bolji Heidenheim.

U terminu od 15:30 igrano je pet utakmica 28. kola njemačke Bundeslige. Bayer Leverkusen odvojio se dodatna tri boda na vrhu od Bayerna i razlika je sada nevjerovatnih 16 bodova.

Minhenski Bayern danas je poražen od Heidenheima. Iako je vodio 0:2 na poluvremenu, na kraju je Heidenheim slavio pobjedu od 3:2.

Kane i Gnabry su pogađali za sigurno vodstvo Bayerna u 38. i 45. minuti, da bi Sessa i Kleidienst s dva brza gola u 50. i 51. minuti vratili stvari na početak.

Svojim drugim golom na utakmici Kleindienst je u 79. minuti donio tri boda svom timu i nanio šesti poraz Bayernu u sezoni.

Pogotkom Wirtza s bijele tačke Bayer Leverkusen je slavio kod Union Berlina i sada je razlika 16 bodova na vrhu tabele, te Apotekarima možemo čestitati na tituli prvaka.

Bochum je golom Passlacka vodio u Kolnu od 53. minute, no Tigges i Waldschmidt u nadoknadi pogađaju i donose tri boda domaćoj ekipi (2:1). Denis Huseinbašić igrao je od 63. minute kada je zamijenio Martela.

RB Leipzig je s 4:1 kao gost deklasirao Freiburg. Haidara, Openda (2) i Šeško su bili strijelci za goste, a Grifo je postigao utješni pogodak za Freiburg.

Rezultatom 4:0 Mainz je razbio Darmstadt. Hanche-Olsen je pogodio za 1:0 u prvom dijelu igre, a goste su dokrajčili Gruda i Lee Jae-Sung s dva gola u drugom dijelu.

Danas ćemo još od 18:30 pratiti duel Borussije Dortmund i Stuttgarta. Ako gosti slave izjednačit će se s Bayernom na drugom mjestu sa po 60 bodova, dok Borussija ima 53 boda i juri treću ili četvrtu poziciju za plasman u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 28. kolo:

Heidenheim - Bayern 3:2
Union Berlin - Bayer Leverkusen 0:1
Mainz - Darmstadt 4:0
Freiburg - RB Leipzig 1:4
Koln - Bochum 2:1
Borussia (D) - Stuttgart (18:30)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.