Bayer je nezaustavljiv ove sezone: Osigurali su borbu za još jedan trofej i to na ubjedljiv način
FOTO: EPA

U polufinalu Kupa deklasirali Fortunu

Bayer je nezaustavljiv ove sezone: Osigurali su borbu za još jedan trofej i to na ubjedljiv način

Haris Zilić

Bayer Leverkusen nastavlja nevjerovatnu sezonu i koračaju prema duploj tituli. Apotekari su večeras izborili finale Kupa Njemačke.

Ova sezona u DFB Pokalu bila je itekako zanimljiva, a u polufinalu smo pored Bayera gledali i tri niželigaša, što je timu iz Leverkusena otvorilo šansu za trofej.

U večerašnjem polufinalu Bayer je bez većih problema savladao člana Cvajte ekipu Fortune iz Dusseldorfa rezultatom 4:0.

Već u uvodnim minutama bilo je jasno u kojem smjeru ide utakmica.

U sedmoj minuti Bayer je poveo sa 1:0 pogotkom Frimponga na asistenciju Shicka, a u 20. minuti Adli pogađa za 2:0 na asistenciju Writza.

Pred kraj prvog poluvremena sve je bilo jasno. Writz nakon asistencije upisuje i pogodak za 3:0 u 35. minuti meča na dodavanje Adlija za 3:0 i rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

U nastavku meča Bayer je spustio ručnu, ali dovoljno da postignu još jedan pogodak. U 60. minuti dosuđen je penal za domaće, a Writz je bio siguran za konačnih 4:0.

Tako će Bayer Leverkusen u finalu Kupa igrati protiv drugoligaša Kaiserslauterna koji je sinoć izbacio trećeligaša Saarbrucken.

Bayer Leverkusen igra sezonu za pamćenje u kojoj još ne znaju za poraz. Blizu su titule prvaka Njemačke, igrat će finale Kupa, a očekuje ih i dvomeč četvrtine finala Evropa lige protiv West Hama.

Zanimljiv je podatak da je Bayer samo jednom u klupskoj historiji osvojo Kup Njemačke i to 1993. godine, dok su tri puta gubili finala, posljednji put 2020. godine kada je bolji bio Bayern iz Minhena.

Ovome dodajmo da je recimo Kasierlsautern protivnik Bayera u finalu puno uspješniji u Kup takmičenju.

Oglasi

Kaiserslautern je dva puta su osvajo DFB Pokal, posljednji put 1996. godine, a posljednje finale Kupa su igrali 2003. godine kada su poraženi od Bayerna sa 3:1. Za Kasierslautern će novo finale Kupa biti ukupno osmo u historiji kluba, a za Bayer peto u historiji kluba.

Finalni duel DFB Pokala između Bayer Leverkusena i Kaiserlsauterna na rasporedu je 25. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

DFB Pokal, polufinale:

Bayer Leverkusen - Fortuna Dusseldorf 4:0

Top Komentari

Baron22
Tu je ne gdje fortuna , bayern je tricu primo
1 0
Baron22
Jel potpisao Alonso za bayern hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti