Zvijezda Bayera želi odlazak Xabija Alonsa i to javno govori: "Šteta što ostaje"

Želja mu se neće ostvariti

Zvijezda Bayera želi odlazak Xabija Alonsa i to javno govori: "Šteta što ostaje"

Edmir Škorić

Samo jedan fudbaler Bayer Leverkusena ima želju da Xabi Alonso na kraju sezone napusti klub, dok su naravno ostali presretni odlukom Španca da ostane.

Praktički, cijeli Leverkusen je držao palčeve za kontinuitet Xabija Alonsa na BayAreni, no postojao je jedan igrač čija je želja uvijek bila da trener Apotekara na ljeto ode i to u Bayern.

Govorimo o Josipu Stanišiću, igraču kojeg je upravo Bayern poslao na posudbuu Bayer. Fudbaler se nije sramio to priznati. Na prvu je njegova izjava bila "šokantna", no naravno poslije je postalo jasno da je desni bek samo udijelio komplimente svom treneru i da želi s njim nastaviti raditi.

“Pa, drago mi je da je sretan ovdje. Ali za mene je to šteta, naravno. Istina je da sam priželjkivao drugačiji ishod. Šteta je da ostaje, volio bih da ode u Bayern", rekao je Stanišić, a njegov agent Dieter Hoeness, inače brat Ulija Hoenessa, odbacio je mogućnost da igrač ostane još jednu sezonu u Leveru.

"Ima ugovor do 2026. i vratit će se u Minhen. Bayer nema nikakvu klauzulu niti opciju otkupa, tako da će on opet u Bayernu igrati naredne sezone", rekao je njegov agent.

Oglasi

Stanišić u ovom trenutku ne zna ko će mu biti trener na Allianz Areni s obzirom na to da Bayern još uvijek traži nasljednika Thomasa Tuchela, pa se nadao da bi to mogao biti upravo Alonso.

"Nadao sam se da ću imati minutažu i nastaviti se razvijati. Bilo je teško u prvoj polusezoni po dolasku u Bayer, često sam bio nezadovoljan. Na kraju je ipak bitna ekipa koja je brutalno narasla. Najbolja stvar je što mogu biti prvak iako sam napustio Bayern. Uživam u tome, zbog tih stvari sam fudbaler", zaključio je.

24-godišnji Nijemac koji nastupa za Hrvatsku (17 utakmica dva gola) ove sezone je ukupno upisao 28 nastupa i dao jedan gol uz tri asistencije. U posljednje vrijeme redovno igra i sada će se okruniti naslovom njemačkog prvaka, ali to možda ne bude jedini trofej.

Naime, Bayer igra i u četvrtfinalu Evropske lige protiv West Hama, a u Kupu je jako blizu jer je u finalu i igrat će protiv drugoligaša Kaiserslauterna. Taj meč na programu je 25. maja u Berlinu.

Stanišić je nedavno briljirao i u pobjedi Leverkusena protiv Bayerna, te je zabio jedan pogodak u trijumfu rezultatom 3:0. Mnogi su kritikovali Tuchela što je mladog Hrvata poslao na posudbu jer je Stanišić pokazao svojim igrama kakvu grešku je Bayern napravio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče Xabija Alonsa, nedavno je okončao glasine poručivši da ostaje u Bayeru, iako je bio velika želja i Liverpoola i Bayerna, no on smatra da je prerano da napusti projekat s Apotekarima koji su, vjerovali ili ne, bez ijednog poraza od početka sezone. Nekoliko puta su gubili do samog finiša, a onda okretali, kao i nedavno protiv Hoffenheima, gdje je bilo 0:1 za goste do 85. minute, a na kraju je svejedno Bayer slavio.

Mnogi smatraju da odavno nijedan klub nije zaslužio jedan naslov kao što je Bayer ove sezone u Njemačkoj pod vodstvom Xabija Alonsa. Sada bi mnoge zvijezde tima iz Leverkusena mogle da budu u iskušenju jer će pristizati velike ponude velikana...

Top Komentari

Baron22
Hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi