Nijemci ponovo podsjetili na najveću Bayernovu sramotu - Sve je trajalo nekoliko sekundi...

Bili su potpuno nemoćni

Nijemci ponovo podsjetili na najveću Bayernovu sramotu - Sve je trajalo nekoliko sekundi...

Edmir Škorić

Bayern iz Minhena uvjerljivo je najveći njemački klub i kao takav uglavnom je dominirao nacionalnim prvenstom te zemlje, ali bilo je trenutaka kada Bavarcima nije išlo najbolje.

Zapravo, trenutno Bayernu baš ne ide najbolje. Titulu neće osvojiti, ispali iz Kupa, ostali bez Superkupa Njemačke, jedina nada je Liga prvaka, gdje ih u četvrtfinalu čeka Arsenal, a put do trofeja bit će pakleno težak pored Reala, Cityja, PSG-a, Liverpoola, Barcelone...

Zbog loših rezultata Thomas Tuchel je platio cijenu i od ljeta neće voditi Bayern, čija dominacija se u Njemačkoj konačno primakla kraju jer je proteklih 12 sezona osvajao naslove u Bundesligi, ali sada mora da čestita Bayer Leverkusenu koji je apsolutno zaslužio historijski trofej.

Bayern je kroz svoju historiju imao uspona i padova, velikih pobjeda, ali i teških poraza, a o jednom se gotovo svake godine prepričava. Jučer mu je bila godišnjica, a mi u BiH se te bavarske sramote sjetimo zbog Edina Džeke i Zvjezdana Misimovića, koji su uz Brazilca Grafitea harali Bundesligom i osvojili titulu s Wolfsburgom.

4. aprila 2009. godine je Wolfsburg na svom terenu ugostio Bayern i pregazio ga s 5:1, a Edin Džeko postigao je dva gola protiv svog nesuđenog kluba (poznato je da su ga više puta pokušavali dovesti u Minhenu), dok je dva gola dao i Grafite, a jedan Gentner. Luca Toni bio je strijelac jedinog gola za nemoćne goste.

Oglasi

Ipak, jedan gol posebno je ostao upamćen, kada je Gratife postavio konačnih 5:1. Brazilčeva majstorija proglašena je golom sezone, te ga se sada smatra kao jednim od golova koji su Bayernu priredili najveće poniženje.

Tada je Grafite obišao dvojicu defanzivaca Bayerna, a onda petom matirao golmana Rensinga koji je nemoćno ostao ležati na travi poslije lažnjaka.

Bivši napadač je nekoliko metara desno od sebe imao Edina Džeku, ali shvatio je da je ovo njegov trentuak i da može sve sam da završi i zaista je odradio vrhunski posao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sada već legendarni napadač koji je odavno u penziji i koji ima 45 godina postigao je 59 golova na 107 mečeva u Bundesligi te je 2009. godine bio najbolji strijelac sa 28 golova i proglašen najboljim igračem prvenstva.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FCBFCBFCB
Na kakvu sramotu, Pa nemoze bit veca nikad od one kad je Lewa u dresu Bayerna posramijo taj isti Wolfsburg i kad him je za 9 minuta zabijo 5 Komada, imali vece sramote? Sta ce nijemci posjetit? Bolje neka sute i neka se raduje cijela njemacka sto ce konacno neko drugi biti orvak napokon i neznam zasto se to uopce treba nazvat sramotom ako bajern jednom poslije 11 godina ne bude prvak. Ja bi to reko da je prije obrnuto i da je veca sramota za Wolfsburg sto je mu se tad omaklo da bude prvak i ko zna dal ce ikad vise bit. Mnogi bi bar u Njemackoj da imaju Bayernovu sramotu kad se uzme da je rekordni osvajac titula te zemlje ubjedljivo. Nema se Bayern u Njemackoj ceka sramotit, ostali klubovi neka se sramote.
0 2
Baron22
Ma nema ko njih nije sve razbio od bohuma do sarburukena , sad će i arsenal još koji dan hihihi. Nego znal se šta ko će biti trener hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha Jel potpisao Alonso hahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi