Utakmica za historiju u Bundesligi: 2:0, idila, pa pomračenje uma golmana i drama do zadnje sekunde!

Stuttgart vodio 2:0, pa spašavao bod

Utakmica za historiju u Bundesligi: 2:0, idila, pa pomračenje uma golmana i drama do zadnje sekunde!

Eldar Ganibegović

Sjajan meč gledali smo u okviru 27. kola njemačke Bundeslige. Meč o kojem će se dugo pričati. Stuttgart je ugostio Heidenheim, a na kraju smo vidjeli remi, 3:3.

Prvo veliko uzbuđenje već u osmoj minuti. Guirassy trese mrežu gostiju, ali sviran je milimetarski ofsajd i gol je poništen.

Na isteku prvog dijela, tačnije u 41. minuti, Stiller asistira Guirassyju koji opet pogađa, ofsajda ovoga puta nema, te Stuttgart na odmor odlazi s prednošću.

Novi gol domaćin postiže na otvaranju drugog dijela. Undav je ovaj put bio u ulozi asistenta, a Stiller pogađa za 2:0.

Sve je tada bilo idilično za domaće. Vodili su 2:0, na live tabeli bili bod iza drugoplasiranog Bayerna, ali onda kreće show.

Igrala se 62. minuta kada smo vidjeli pomračenje uma golmana Stuttgarta. Nubel je odbranio i uhvatio loptu, ona mu je ispala i završila u golu. To pogledajte klikom OVDJE.

Oglasi

Dalo je to krila gostima koji na lud način dolaze do preokreta. Strijelac je u 84. i 85. minuti bio Kleindienst.

Zbog starta s leđa u šestoj minuti nadoknade direktan crveni karton je dobio Dovedan kod gostiju, što domaći koriste i u 98. minuti preko Undava dolaze do poravnanja i spašavaju makar bod.

Nakon ove utakmice Stuttgart ostaje treći s 57 bodova, tri manje od drugog Bayerna i četiri više od četvrte Borussije. Heidenheim je 11. s 30 bodova.

Iduće kolo Stuttgartu donosi gostovanje kod Borussije Dortmund, dok će Heindehem ugostiti minhenski Bayern.

Trenutno u Bochumu istoimeni domaćin dočekuje Darmstadt, te će se tom utakmicom okončati 28. kolo.

Oglasi

Ranije danas ispratili smo duel Augsburga i Kolna (1:1). Ermedin Demirović je zbog kartona bio na tribinama, dok je u početnoj postavi kod gostiju igrao Denis Huseinbašić. 

Bundesliga, 27. kolo:

Stuttgart - Heidenheim 3:3

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Stuttgart (4-4-2): Nubel; Ito, Anton, Mittelstadt, Vagnoman; Fuhrich, Stiller, Dahoud, Millot; Undav, Guirassy.

Heidenheim (4-2-3-1): Muller; Mainka, Gimber, Traore, Fohrenbach; Theuerkauf, Schoppner; Dinkci, Pieringer, Beste; Kleindienst.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi